Nog voordat je je auto goed en wel geparkeerd hebt, schittert het helderblauwe water van de Kleine Knip je al tegemoet. Kleine Knip is het kleinere broertje van Grote Knip en wordt door de lokale bevolking ook wel ‘Playa Kenepa Chiki’ genoemd. Wil je meer weten over Kleine Knip? Van de locatie tot de faciliteiten en de kosten voor een strandbedje. Wij vertellen je alles wat je moet weten over dit prachtige strand op Curaçao.

Dit moet je weten over Kleine Knip:

Ligging Kleine Knip baai

Kleine Knip is gelegen op Westpunt. Op slechts 1 kilometer rijden van Grote Knip. Vanuit Willemstad rijd je er ongeveer in drie kwartier naar toe. Onderweg kom je nog andere (kleine) strandjes tegen, zoals Playa Santa Cruz, Playa Lagun en Playa Jeremi. Het is zeker de moeite waard om ook hier op de heen- of terugweg even te stoppen. Eenmaal bij baai aangekomen parkeer je de auto op de kleine parkeerplaats voor het strand.

Faciliteiten Playa Kenepa Chiki

Het strand van Kleine Knip is gratis toegankelijk en ook voor het parkeren hoef je niets te betalen. Je kunt dus lekker op je handdoekje een hele dag gratis genieten en eventueel wat schaduw opzoeken onder één van de palapa’s (rieten parasols). Lig je toch liever op een strandbedje? Voor 10 gulden huur je een strandbedje en voor 15 gulden heb je daar ook een parasol bij. Als je met zijn tweeën bent betaal je 25 gulden voor een parasol met 2 strandbedjes. 

Tip! Wil je op één dezelfde dag ook nog Grote Knip bezoeken? Bewaar het bonnetje van je strandbedje dan goed. Deze is namelijk ook geldig op Grote Knip.

Kleine Knip heeft verder geen voorzieningen. Neem dus zelf wat te eten en te drinken mee als je van plan bent hier de hele dag door te brengen.

Wat is er zo leuk aan Kleine Knip?

Kleine Knip is een idyllisch baaitje met intiem strand. In de kleine baai kun je heerlijk zwemmen en snorkelen. Het water is hier zo helder en blauw dat het bijna lijkt alsof je in een zwembad zwemt. Heb je je snorkelset mee? Ga dan ook zeker even snorkelen op Kleine Knip. Langs de rotswanden kun je genieten van de vele vissen en al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft.

Vooral doordeweeks is het hier heerlijk rustig. Op zondag zie je zowel bij de Grote als bij de Kleine Knip veel locals die gezellig met vrienden en familie barbecueën om het weekend af te sluiten.

Kleine Knip Curacao strand

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *