Voor veel stranden moet je betalen, maar wist je dat er ook een heleboel gratis stranden zijn op Curaçao? Daar kun je gewoon de hele dag lekker chillen zonder dat het je iets kost. Vul je koelbox met lekker eten en drinken, sla je handdoekje uit en genieten maar. Benieuwd welke stranden op Curaçao gratis zijn? We zetten onze 7 favorieten voor je op een rijtje!

1. Grote Knip

Grote Knip strand Curacao

Als je bij de Grote Knip aankomt valt je mond haast open van verbazing. Het water is hier zó blauw dat het wel een zwembad lijkt. Het is een openbaar strand en daarom gratis toegankelijk. Je kunt ervoor kiezen om een bedje en een parasolletje te huren, maar dat hoeft niet. Je kunt hier ook gewoon zelf een plekje uitzoeken. En als je een beetje geluk hebt lukt het je zelfs om een schaduwplekje te scoren onder de bomen, of een palapa (rieten parasol).  

2. Kleine Knip

Kleine Knip Curacao

Ook het kleinere zusje van de Grote Knip  – de Kleine Knip, dus – is gratis te bezoeken. Dit strandje is kleiner en minder druk bezocht, maar zeker niet minder mooi. Juist doordat het er zo rustig is, is het een heel fijn plekje om lekker te relaxen. Boekje mee, muziekje in je oren en chillen met die billen! Daarvoor ben je ten slotte naar Curaçao gekomen, niet waar? Tip: besluit je toch om geld uit te geven aan een strandbedje met parasol? Dan is je ticket dezelfde dag ook geldig op de Grote Knip. 

3. Playa Lagun

Gratis stranden curacao

Nog zo’n gratis strand waar je je ogen uitkijkt: Playa Lagun. Dit vissersstrandje is gelegen aan een kleine baai tussen twee rotsen. Het staat bekend als een geweldige snorkelspot en je kunt er dus de hele dag gratis vertoeven. Een bedje en parasol zijn eventueel te huren tegen betaling. En je kunt voor een hapje en een drankje terecht bij het bovengelegen Bahia Restaurant: vanaf daar heb je prachtig uitzicht over het helderblauwe water. 

4. Playa Daaibooi

playa daaibooi gratis strand curacao

Ook Playa Daaibooi behoort tot onze favoriete gratis stranden op Curaçao. Het is een prachtig wit strand met verschillende palapa’s voor wat welkome schaduw onder de Caribische zon. Je kunt wel strandbedjes huren, maar het is niet verplicht en je mag hier ook gewoon je eigen eten en drinken meenemen. Toch liever iets kopen? Dan kun je daarvoor terecht bij de snackbar (ze hebben hier zelfs frikandel speciaal! 😉 ). Ook leuk: er is een gedeelte waar je mag barbecueën. 

Nog meer gratis stranden op Curaçao

5. Playa Kalki

Een gratis strand op Curaçao dat langzaam maar zeker steeds bekender wordt, is Playa Kalki. Helemaal aan het einde van de Weg naar Westpunt, kan je afslaan naar dit fijne strandje. Sinds kort is er een hele leuke beach bar en kun je er ook ligbedjes huren. Maar het strand is nog altijd openbaar en dus gratis toegankelijk. Je mag dus ook gewoon een plekje uitzoeken om je eigen handdoekje open te slaan en je eigen eten en drinken meenemen. 

6. Karakter

Nog zo’n fijn strand op Curaçao waar je gratis kunt liggen is Karakter Beach Lounge & Restaurant. Juist omdat dit een ontwikkeld strandje is op een resort, zou je niet verwachten dat het gratis toegankelijk is. Maar je hoeft hier voor zowel toegang tot het strand als gebruik van de bedjes écht niets te betalen. Voorwaarde is dan wel dat je hier consumpties afrekent. Je kunt hier lekker lunchen en er staan ook heerlijke beach bites op het menu, zoals nacho’s, flammkuchen of bitterballen. 

7. Tugboat Beach

kinderen curacao tugboat beach

En dan, last but not least, Tugboat Beach. Een heel leuk hippiestrandje met een geweldige snorkelspot, vlak bij Jan Thiel. Je kunt gratis gebruikmaken van het strand, maar er zijn ook strandbedjes en er is een beachbar waar je koude drankjes en simpele snacks kunt kopen. En met het snorkelen heb je hier meteen ook een heel erg leuke gratis activiteit te pakken. Op zo’n 50 meter van de kust ligt hier namelijk het wrak van een sleepboot. Dankzij het heldere water kun je dit vanaf het wateroppervlak goed zien en tegelijkertijd prachtige vissen bewonderen. 

Veelgestelde vragen over gratis stranden op Curaçao​

Voor veel stranden op Curaçao moet je betalen. Denk bijvoorbeeld aan Jan Thiel Beach, Mambo Beach, Blue Bay, Playa Cas Abao, Playa San Juan en Playa Porto Marie. Op al deze plekken betaal je entreegeld om binnen te mogen. Maar er zijn ook een heleboel gratis stranden op Curaçao

Onze 7 favoriete gratis stranden op Curaçao zijn: Grote Knip, Kleine Knip, Playa Lagun, Playa Daaibooi, Playa Kalki, Karakter en Tugboat Beach. Maar er zijn nog veel meer gratis stranden. Denk bijvoorbeeld aan Playa Forti, Playa Grandi, Playa Santa Cruz, Playa Jeremi, Boca Sami, Director’s Bay en Sint Jorisbaai. 

Toegang tot Mambo Beach is niet gratis, maar kost 6 gulden. Dit betaal je meestal bij binnenkomst en anders wanneer je je strandbedje afrekent. Liever naar een gratis strand? Bekijk onze top 7 gratis stranden op Curaçao, volgens TipsCuracao.nl. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *