Dat het een zonovergoten eiland is, weten we allemaal. Maar hoe verschilt het weer op Curaçao per maand? En wat is dan dus de beste reistijd? We vertellen je graag wat meer over het klimaat op Curaçao, zodat jij met een gerust hart je vakantie kunt boeken en weet waar je aan toe bent. 

Het klimaat Curaçao: tropisch 

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. Dat houdt in dat de temperaturen het hele jaar redelijk constant zijn. Gemiddeld is het elke dag zo’n 28 tot 32 graden. Het grootste verschil zit hem in de hoeveelheid regen die valt. Van februari tot en met juni is het zeer droog. In januari, juli, augustus en september valt er af en toe een buitje. En oktober, november en december is de kans op regen het grootst. Dan valt er maandelijks ongeveer 100 millimeter neerslag. 

Ga direct door naar het weer in:

Weer Curaçao januari

In januari is de kans op regenbuien op Curaçao relatief groot. Gemiddeld valt er in deze maand zo’n 70 mm regen. Eén geluk is dat de buien op het eiland vaak vrij kort en geconcentreerd zijn. Er valt dus in één keer even heel veel regen, en daarna is het weer droog. Verder is het weer op Curaçao in januari zoals je het mag verwachten van een tropisch eiland: met maar liefst 8 zonuren en temperaturen van zo’n 29 °C overdag en 24 °C ’s nachts. Hartstikke lekker dus! 

Weer Curaçao februari

In februari lijkt er een einde te komen aan dat wat je wel het regenseizoen op Curaçao zou kunnen noemen. Vanaf deze maand valt er nog slechts 30 mm regen. Het is overdag gemiddeld zo’n 30 °C en ’s nachts daalt de temperatuur tot 24 °C. De zon schijnt gemiddeld zo’n 9 uur en is dan ook nog eens hartstikke fel met een UV-index van 11. Smeer je dus goed in! Het water van de zee is deze maand het koudst met 26 °C. Prima temperatuur voor een verfrissende duik, als je het ons vraagt. 

Weer Curaçao maart

Maart is bij uitstek de droogste maand op Curaçao. Met slechts 10 mm zul je deze maand maar weinig regen zien op het eiland. De temperatuur stijgt naar 30 tot 31 °C overdag en ook de nachten zijn met gemiddeld 25 °C iets warmer. Je kunt in maart rekenen op zo’n 9 zonuren per dag, waarbij de zon ‘extreem fel’ is met een UV-index van 11. Dit is een heerlijke maand voor iedereen die komt om te zonnebaden op Curaçao en geen behoefte heeft aan en al te actieve vakantie. 

Weer Curaçao april

Ook in april kun je ervanuit gaan dat het lekker warm is en droog. De temperatuur overdag ligt op gemiddeld 31 °C en ’s nachts is het zo’n 26 °C. In de hele maand valt er ongeveer 20 mm regen, verdeeld over 5 dagen. De temperatuur van de zee begint langzaamaan weer wat warmer te worden en klimt in april op tot 27 °C. Een prima strandweertje, dus. Mits je je goed insmeert natuurlijk, want de UV-index staat ook deze maand op 11. 

Weer Curaçao mei

Het weer op Curaçao in mei is vergelijkbaar met dat van april. Met zo’n 8 uur heldere zon per dag en een maximumtemperatuur van 31 °C. ’s Nachts zakt de temperatuur niet verder dan 26 °C en met 20 mm regen per maand, is die enkele spat water echt verwaarloosbaar. De passaatwind zorgt voor de nodige verkoeling en in combinatie met de extreem felle zon (UV-index 11) is dat oppassen geblazen, want je verbrandt zonder dat je het in de gaten hebt. Goed insmeren dus! 

Weer Curaçao juni

Vanaf juni zie je het weerbeeld op Curaçao iets veranderen. Het aantal uren heldere zon neemt toe van 8 tot 9 zonuren per dag. Er valt met 20 mm nog steeds amper regen. En de temperatuur klimt verder op tot 32 °C. ’s Nachts blijft het ook nog vrij warm met 26 °C. Dat het wat warmer aanvoelt in juni, is onder andere te verklaren omdat het orkaanseizoen in de regio van start gaat. Hierdoor trekt de wind wat weg van het eiland en gaat met name de gevoelstemperatuur omhoog. 

Weer Curaçao juli

Het weer op Curaçao in juli is onverminderd tropisch. Met opnieuw 9 zonuren per dag, een zeer felle zon en temperaturen die overdag oplopen tot wel 32 °C. Ook ’s avonds en ’s nachts kun je je trui gerust thuislaten, want het wordt gemiddeld niet koeler dan 26 °C. Het zal in juli nog niet zoveel regenen, maar de kans op regen neemt wel langzaam iets toe. Ook dit heeft te maken met het orkaanseizoen. Af en toe eindigt er wel eens een nawee van een tropische storm op Curaçao. Maar dit is zeker geen vaste prik, dus wat ons betreft geen reden om thuis te blijven.

Weer Curaçao augustus

In augustus is het op Curaçao gemiddeld 32 °C. De luchtvochtigheid is redelijk hoog, omdat er wat meer regen valt in de omgeving. Op het eiland zelf valt dat met gemiddeld 30 mm per maand nog behoorlijk mee. Je kunt deze maand vooral genieten van de zon. Die schijnt wel 9 uur zeer fel met een UV-index van 11. ’s Nachts wordt het niet kouder dan 26 °C en ook de zee is weer ietsje warmer geworden met een temperatuur van 28 °C. De wind zakt, waardoor het warmer kan aanvoelen. 

Weer Curaçao september

September staat op Curaçao bekend als de heetste maand. Overdag kan het wel zo’n 33 °C worden en zelfs ’s nachts blijft het 27 °C. Dat lijkt op het eerste oog niet veel warmer dan de andere maanden, maar omdat de wind op sommige dagen vrijwel helemaal wegvalt voelt het wel veel warmer aan. Tegelijkertijd wordt het wat onstuimiger. Vanaf deze maand begint het met 50 mm iets meer te regenen en kan het zelfs stormen. Het zeewater is 29 °C en zorgt voor weinig verkoeling. 

Weer Curaçao oktober 

Het weer op Curaçao is in oktober vaak wat natter dan je van dit eiland zou verwachten. In totaal valt er  deze maand gemiddeld 100 mm regen, verdeeld over 9 dagen. Omdat de temperatuur vrij hoogt blijft, stijgt de luchtvochtigheid. In oktober is het overdag zo’n 32 °C en ’s nachts 26 °C. Na regen komt – zeker op Curaçao – altijd weer zonneschijn. Ook in oktober schijnt de zon 8 uur per dag. Dus plan gerust je strandbezoek in en drink gewoon even een cocktail als er een tropisch buitje voorbij waait. 

Weer Curaçao november

Als Curaçao al een regenseizoen zou hebben, loopt dat van september tot januari en is november het hoogtepunt. Dan valt er in totaal wel 110 mm regen verdeeld over 13 dagen. Goed om te weten is trouwens dat ook het orkaanseizoen ten einde loopt, dus een regenbui zal niet snel meer uitlopen tot een storm. Verder zakt de gemiddelde temperatuur iets. Tot zo’n 31 °C overdag en 26 °C na zonsondergang. Dit is dus bij uitstek de beste reistijd voor een actieve vakantie op Curaçao. 

Weer Curaçao december

Qua temperatuur is het in december op Curaçao het koudst. Maar met 30 °C overdag en 25 °C ’s nachts kun je nog steeds prima overwinteren op het eiland. Deze maand telt maar liefst 8 heldere zonuren en er valt al ietsje minder regen met ongeveer 90 mm per maand. Dat betekent dat je Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw gewoon buiten kunt vieren met een zomerjurkje aan. Nog een voordeel: na al die regenval van de afgelopen weken is het eiland relatief groen en extra dus mooi. 

Beste reistijd voor Curaçao 

Wat de beste reistijd is voor Curaçao, is afhankelijk van wat je op het eiland wilt doen. Om te zonnebaden is Curaçao eigenlijk het hele jaar door een top bestemming. Voor een actieve vakantie, kun je je vakantie het beste plannen tussen oktober en februari. De ergste hitte vermijden en tegelijkertijd de minste kans lopen op regen? Dan is februari tot en met juni de beste reistijd voor Curaçao. Van januari tot juli kun je rekenen op de meeste wind. Dat is dus bij uitstek de beste periode voor watersporters, zoals kitesurfers en windzeilers.  

Weersverwachting op Curaçao

Voor de actuele weersverwachting kun je het beste de website van Meteo Curaçao raadplegen. Dit is het enige echte weerstation van het eiland, die dagelijks de ontwikkelingen in de gaten houdt en daarvan uitgebreid bericht op haar website. Ook vind je de weersverwachting terug in de dagbladen op Curaçao. Het Antilliaans Dagblad en Amigoe zijn de Nederlandstalige kranten op het eiland. 

Boek meteen je vlucht voor de beste reistijd

Veelgestelde vragen over het weer op Curaçao

Het regenseizoen op Curaçao loopt van oktober tot en met januari. Er valt dan gemiddeld 70 tot 110 millimeter regen per maand. Vaak regent het ‘s nachts of ‘s ochtends en gaat het om korte, maar hevige buien. Nog steeds een prima reistijd voor Curaçao, want de gemiddelde temperatuur ligt ook in het regenseizoen rond de 30 graden en na elke bui schijnt gewoon weer de  felle, Caribische zon. 

Met een gemiddelde neerslag van 110 millimeter verdeeld over 13 dagen, is november de maand met de meeste regen op Curaçao. De buien zijn vaak vrij kort en geconcentreerd. Er valt dus in één keer even heel veel regen, en daarna is het weer droog. De gemiddelde temperatuur is 31 graden overdag en 26 graden ‘s nachts. Dus nog steeds een prima reistijd voor Curaçao

Met een gemiddelde temperatuur van 33 °C overdag is september de warmste maand op Curaçao. Dat is slechts enkele graden warmer dan de andere maanden. Maar omdat de wind op sommige dagen vrijwel helemaal wegvalt, voelt het wel veel warmer aan. Niet de meest ideale reistijd voor Curaçao als je heel warmbloedig bent, dus. Maar wel als je op zoek bent naar voordelige tickets, want die zijn dan vaak iets goedkoper. 

Met een gemiddelde temperatuur van 28 tot 32 °C is het op Curaçao het hele jaar door lekker weer. Toch zijn er van maand tot maand wel wat kleine verschillen in het weer op Curaçao. In de periode van februari tot en met juni is het ‘t droogst. Van juni tot en met september is het ‘t warmst. En van oktober tot en met januari valt er regelmatig een bui.

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *