Benieuwd wat je moet meenemen op vakantie naar Curaçao? We hebben een handige inpaklijst voor je gemaakt, zodat je nooit meer iets vergeet. Van je tandenborstel tot je bikini en van muggenspray tot zonnebrandcrème. Gebruik onze inpaklijst en tips. Zo ga je zeker weten goed voorbereid op reis naar dit zonovergoten eiland.

Dit moet je meenemen op vakantie naar Curaçao

Kleding

Ondergoed

Schoenen

Verzorgingsproducten

Apparatuur

Overig

Documenten

Tips koffer inpakken voor Curaçao

Voor het inpakken van je koffer voor je reis naar Curaçao, hebben we nog een aantal handige tips.

  • Curaçao staat bekend om haar aangename temperaturen en felle zon. Dat betekent dat je vooral lichte zomerkleding zult dragen, in je zwemkleding rond paradeert, maar ook zéker een goed beschermende zonnebrandcrème nodig hebt.
  • Ondanks de warme temperaturen zijn een lange broek en een trui of vest een goede toevoeging in je koffer. De gevoelstemperatuur kan ‘s avonds soms behoorlijk afnemen. Ook is het in het vliegtuig en in de supermarkten over het algemeen vrij koud.
  • Handig om te weten is dat verzorgingsmiddelen redelijk duur zijn op Curaçao. Ze hebben daar geen Etos of Kruidvat met leuke aanbiedingen en dat betekent dat je vaak (meer dan) de volle mep betaalt. Goed idee dus om die mee te nemen vanuit Nederland als je toch al een koffer hebt bijgeboekt.
  • Dat geldt overigens niet perse voor anti-muggenspray. Omdat je vaak ‘s avonds aankomt, is wel handig om Jungle Formula met 50% deet van tevoren al mee te nemen, zodat je die meteen kunt gebruiken. Maar je kunt eventueel ook deet kopen op Curaçao zelf.
  • Reispilletjes komen goed van pas wanneer je een dagtrip maakt naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Op de heenweg vaar je tegen de stroming in en dat betekent dat de boot aardig kan gaan schommelen. Een reispilletje helpt je de golven te trotseren.
  • De stopcontacten op het eiland zien er anders uit dan die in Nederland. Sommige accommodaties hebben Europese stekkers. Maar neem voor de zekerheid toch een reisstekker voor Curaçao mee, zodat je zeker weet dat je al je apparaten kunt opladen.
  • Curaçao is dan wel een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, maar een Nederlandse identiteitskaart is niet voldoende om mee naar het eiland te reizen. Je zult daarom echt een geldig paspoort mee moeten nemen.
  • Contant geld hoef je niet van tevoren te halen bij de bank in Nederland. Wel is het slim om meteen bij aankomst op het vliegveld wat Antilliaanse guldens te pinnen, zodat je bijvoorbeeld de taxi kunt betalen. 

Benieuwd wat je wel en niet mag meenemen naar Curaçao? Bekijk dit handige overzicht met de douane regels op Curaçao. Over onder andere alcohol, tabak, geld, geneesmiddelen, huisdieren en etenswaren. 

Verder alles al geregeld?

Dit artikel bevat affiliate links. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *