Als je op een zonnige dag aan komt gelopen bij de Grote Knip, valt je mond bijna open van verbazing. Het water in deze baai is zó blauw dat het licht lijkt te geven. Op zoek naar meer informatie over de Grote Knip op Curaçao? Van het restaurant tot de strandbedjes. We vertellen je graag meer over de voorzieningen op misschien wel het mooiste strand van Curaçao.

Dit moet je weten over de Grote Knip:

Ligging Grote Knip

De Grote Knip bevindt zich op Westpunt. Met de auto is het zo’n drie kwartier rijden vanuit Willemstad. Maar die rit is het helemaal waard. Bovendien is de weg ernaartoe erg leuk. Eenmaal bij de baai aangekomen, kun je de auto gratis parkeren op de splinternieuwe parkeerplaats bovenaan de baai. Vanaf daar loop je dan naar beneden richting het strand. 

Entree kosten Grote Knip

De Grote Knip is een openbaar strand en is daarom gratis toegankelijk. Je kunt er dus gewoon je handdoekje openslaan en de hele dag gratis vertoeven in de zon. Met een beetje geluk kun je zelfs nog een gratis schaduwplek scoren in de vorm van een boom of een palapa (rieten parasol).

Faciliteiten Playa Kenepa Grandi

Naast een gratis parkeerplaats, beschikt dit strand ook over ook een snackbar waar je wat te eten en drinken kunt halen. Verder is er een toiletgebouw waar je voor 1 Antilliaanse gulden gebruik van kunt maken. Je kunt op de Grote Knip (door locals ook wel ‘Playa Kenepa Grandi’ genoemd) een strandbedje huren voor 10 gulden – met parasol voor 15 gulden. Als je met zijn tweeën bent, betaal je 25 gulden voor een parasol met 2 strandbedjes. 

Tip: heb je een ligbedje parasol gehuurd op de Grote Knip? Bewaar je ticket dan goed. Die is namelijk dezelfde dag ook nog geldig bij de Kleine Knip. Je kunt dus beide stranden bezoeken op één dag. 

Eten en drinken

Verder zijn er op het strand enkele palapa’s, picknicktafels en is er een plek waar je mag barbecueën. Bovenaan de baai worden regelmatig pastèchi (Curaçaose pasteitjes) verkocht, soms staat er een smoothiekraam en ook de ijscoboer komt meerdere keren per dag langsgereden. Overigens: de snackbar bij de Grote Knip heeft vrijwel alleen gefrituurd eten. Wil je iets dat lichter ligt op de maag, dan kun je beter een eigen picknicktas vullen.

Ook goed om te weten: de laatste keer dat ik op de Grote Knip was, kon je hier nog steeds niet met pin betalen. Voor zowel de strandbedjes als de snacks en het toiletgebouw. Neem dus voldoende contant geld mee, want vanaf het strand is het bijna 20 minuten rijden naar de dichtstbijzijnde pinautomaat

Grote Knip strand Curacao

Wat is er zo bijzonder aan Playa Kenepa Grandi?

Het helderblauwe water van de Grote Knip – ook wel Playa Kenepa Grandi genoemd – is adembenemend mooi. Vanaf boven heb je prachtig uitzicht over het rotsachtige landschap van Westpunt. Daarnaast staat het strand op Curaçao bekend als een goede snorkelspot. Met name langs de rotswanden is er veel te zien. Er is zelfs een koraalrif iets verderop in het water. Ook leuk is dat de locals graag op de Knip komen. Met name ‘s zondags brengen veel Curaçaoënaars hier de dag door. Met een barbecue, vrolijke muziek en de hele familie. Hopi gezellig!

strand Grote Knip

Veelgestelde vragen over de Grote Knip

De Kleine als de Grote Knip zijn allebei heel anders. Zoals de naam al doet vermoeden is de Grote Knip veel groter. Daardoor is het er ook drukker en zijn er meer faciliteiten, zoals een snackbar en toilet. De Kleine Knip is nog wat ongerepter en heeft minder voorzieningen. Er zijn alleen ligbedjes en parasols. 

Toegang tot de Grote Knip is gratis. Je kunt hier dus gewoon je strandhanddoek openslaan en er de hele dag kosteloos vertoeven. Als je een strandbedje wilt huren, dan kost dat 10 Antilliaanse gulden per dag. Met parasol erbij betaal je 15 gulden. 

De Grote Knip heeft sinds enkele jaren een geheel vernieuwde parkeerplaats. Daardoor is er nu voldoende plaats voor alle bezoekers om hun auto te parkeren. De parkeerplaats is hier helemaal gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *