Als je op een zonnige dag aan komt gelopen bij de Grote Knip, valt je mond bijna open van verbazing. Het water in deze baai is zó blauw dat het licht lijkt te geven. Op zoek naar meer informatie over de Grote Knip op Curaçao? Van het restaurant tot de strandbedjes. We vertellen je graag meer over de voorzieningen op een van de mooiste stranden van Curaçao.

Dit moet je weten over de Grote Knip:

Ligging Grote Knip

De Grote Knip bevindt zich op Westpunt. Met de auto is het zo’n drie kwartier rijden vanuit Willemstad. Maar dat is het helemaal waard. Bovendien is de weg ernaartoe erg leuk. Eenmaal bij de baai aangekomen, kun je de auto gratis parkeren op de splinternieuwe parkeerplaats bovenaan de baai. Vanaf daar loop je dan naar beneden richting het strand. 

Entree kosten Grote Knip

De Grote Knip is een openbaar strand en is daarom gratis toegankelijk. Je kunt er dus gewoon je handdoekje openslaan en de hele dag gratis vertoeven in de zon. Met een beetje geluk kun je zelfs nog een gratis schaduwplek scoren in de vorm van een boom of een palapa (rieten parasol).

Faciliteiten Grote Knip

Naast een gratis parkeerplaats, beschikt de Grote Knip ook over ook een snackbar waar je wat te eten en drinken kunt halen. Verder is er een toiletgebouw waar je voor 1 Antilliaanse Gulden gebruik van kunt maken. Je kunt op de Grote Knip strandbedjes huren voor 7,50 gulden en een parasol voor 10 gulden. Daarnaast zijn er enkele palapa’s (rieten parasols), picknicktafels en is er een plek waar je mag barbecueën.

Bovenaan de baai worden regelmatig pastèchi (Curaçaose pasteitjes) verkocht en ook de ijscoboer  komt meerdere keren per dag langsgereden. Overigens: de snackbar bij de Grote Knip heeft vrijwel alleen gefrituurd eten. Wil je iets dat lichter ligt op de maag, dan kun je beter een eigen picknicktas vullen.

Wat maakt de Grote Knip zo leuk?

Het helderblauwe water van de Grote Knip is adembenemend mooi. Vanaf boven heb je prachtig uitzicht over het rotsachtige landschap van Westpunt. Daarnaast staat de Grote Knip op Curaçao bekend als een goede snorkelspot. Met name langs de rotswanden is er veel te zien. Er is zelfs een rif iets verderop in het water. Ook leuk is dat de locals graag op de Knip komen. Met name zondags brengen veel Curaçaoënaars de dag door op de Grote Knip. Met een barbecue, vrolijke muziek en de hele familie. Hopi gezellig!

Grote Knip strand

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *