Playa Lagun is een van de meest fotogenieke stranden van Curaçao. Een smal strand gelegen tussen twee rotsen, met een uitzicht op de prachtige Caribische Zee. Op zoek naar meer informatie over Playa Lagun op Curaçao? We vertellen je graag meer over de faciliteiten op dit mooie strand. Van de horecagelegenheden tot de  strandbedjes.

Dit moet je weten over Playa Lagun:

Ligging Playa Lagun

Playa Lagun ligt iets ten zuiden van Westpunt op Curaçao. Het is ongeveer 40 minuten rijden vanuit Willemstad naar Playa Lagun. Een vrij smal strandje met een diepe baai gelegen tussen twee hoge rotsen. Juist die locatie maakt Playa Lagun zo bijzonder.

Entree Playa Lagun

Playa Lagun is een openbaar strand en voor iedereen gratis toegankelijk. Je kunt er dus gewoon je handdoekje openslaan en de hele dag gratis vertoeven in de zon, of onder de schaduw van de grote boom.

Faciliteiten Playa Lagun

Op Playa Lagun kun je strandbedjes huren voor 7 gulden. Er is een grote boom die zorgt voor de nodige schaduw en er is soms een masseuse op het strand. Verder zijn er bij Lagun twee restaurants waar je terecht kunt voor een hapje, drankje en een bezoek aan het toilet. Discover Lagun en Bahia Beach Bar & Restaurant. Die tweede kun je bereiken via een trap vanaf het strand en biedt een fenomenaal uitzicht over de zee.

Hotels Playa Lagun

Aan weerszijden van de baai vind je hotels waar je kunt verblijven. Stel je even voor dat je hier wakker wordt, de deuren ’s ochtends vroeg openslaat en de blauwe zee je tegemoet lacht… Dat is toch een droom? Hotels bij Playa Lagun zijn Lagun Blou Resort, Lagun Ocean Resort en Bahia Apartments & Diving, waar je ook lekker kunt lunchen en dineren.

Wat maakt Playa Lagun zo speciaal?

Playa Lagun is echt een vissersstrandje. Het is een smalle baai die als het ware een tunnel vormt naar de helderblauwe Caribische Zee. De hoge rotsen zijn indrukwekkend en zorgen voor een fantastisch onderwaterleven. Snorkelaars en duikers kunnen hun hart dus ophalen bij Playa Lagun op Curaçao. Er zijn regelmatig imposante vissen en zelfs schildpadden te zien. In 2023 zijn er zelfs een aantal hamerhaaien gezien.

Geen waterrat? Ook dan kijk je je ogen uit. Bijvoorbeeld door de vele leguanen die zich hier verzamelen.

Playa Lagun Curacao

Dit artikel bevat affiliate links. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *