Playa Porto Marie behoort tot de favoriete stranden van toeristen op Curaçao. Je kunt hier lekker eten en drinken, relaxen, snorkelen… en Willy & Woody bewonderen. Want Playa Porto Marie is hét strand met de varkentjes op Curaçao. Meer weten over Playa Porto Marie? Van de entreekosten tot de verhuur van strandbedjes en aanwezigheid van een parkeerplaats. Hier lees je alles wat je moet weten over Playa Porto Marie op Curaçao.

Dit moet je weten over Playa Porto Marie

Ligging Playa Porto Marie

Playa Porto Marie ligt aan de zuidkust van Curaçao. Tussen Willemstad en Westpunt in. Het is ongeveer 40 minuten rijden vanuit Willemstad. In eerste instantie volg je de Weg naar Westpunt en dan neem je de afslag naar de Weg naar Sint Willibrordus. Onderweg rijd je langs de Jan Kok Baai waar je flamingo’s kunt spotten en kom je voorbij de prachtige kerk van Sint Willibrordus. Kijk dus goed om je heen wanneer je naar Playa Porto Marie rijdt op Curaçao. Want er is een hoop te zien!

Faciliteiten Playa Porto Marie

Playa Porto Marie heeft een eigen horecagelegenheid met een ruim terras aan het water, waar je terecht kunt voor drankjes, snacks en tussendoortjes. Tegenover veel andere stranden aan deze kant van het eiland is zowel het aanbod, als de prijs en de kwaliteit best oké. Daarnaast is er op Playa Porto Marie de duikschool PortoMari Sports aanwezig. En kun je ‘sugarfree candy’, oftewel leuke sieraden, kopen bij JackieMari Curaçao. Een klein winkeltje aan het strand.

Niet onbelangrijk is dat Playa Porto Marie een ruime parkeerplaats heeft. Maar nóg leuker is dat hier een uitkijktoren is gebouwd waarmee je een waanzinnig uitzicht hebt over het strand en de helderblauwe zee. Zo zie je Curaçao op zijn mooist! Verder kun je gebruik maken van de toiletten, douches, kleedkamers en zijn er kluisjes te huur. Tot slot kun je bij Playa Porto Marie een heerlijke massage boeken. Hoe relaxed wil je je dag hebben?

Strand Porto Marie varkentjes

Wat maakt Playa Porto Marie zo leuk?

Playa Porto Marie is een vrij breed strand met een prachtige steiger naar het water toe. Die leent zich niet alleen perfect voor een fotoshoot, maar is ook ideaal als je graag pootje baadt. Verder is Playa Porto Marie zeer geliefd bij snorkelaars, omdat er veel leven onder water is. Van felgekleurde vissen tot – als je geluk – hebt een zeeschildpad. Je ziet het allemaal bij de twee koraalriffen voor de kust. Neem dus zeker je snorkel mee naar Porto Marie.

En natuurlijk de varkentjes niet te vergeten. Willy en Woody zijn een paar jaar geleden aan komen lopen en nooit meer weggegaan. Ze liggen vaak gewoon heerlijk te snurken in een modderpoel bij de parkeerplaats. Maar heel soms trippelen ze over het strand en dat levert natuurlijk fantastisch leuke plaatjes op. Voor de échte natuurliefhebbers zijn er overigens ook nog drie trails om te hiken: de Seru Matteo Trail (half uur), Historical Trail (3 uur) en Bird Watching Trail (1,5 uur).

Genoeg te doen dus bij Playa Porto Marie op Curaçao!

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *