Tugboat Beach is een kleurrijk hippiestrandje op Curaçao. Vernoemd naar een van de meest bekende duik- en snorkelspots van het eiland: de ‘tugboat’ die hier gezonken is voor de kust. Op zoek naar meer informatie over Tugboat Beach op Curaçao? Van de beachbar tot de strandbedjes. We vertellen je hier alles over de voorzieningen op dit leuke strandje.

Dit moet je weten over Tugboat Beach:

Ligging Tugboat Beach

Tugboat Beach is een strandje vlak bij Jan Thiel. Als je de Caracasbaaiweg helemaal af rijdt en de Caracasbaai passeert, kom je op een gegeven moment op een hobbelig weggetje uit dat niet eens een naam meer heeft. Deze weg volg je nog tot voorbij Fort Beekenburg en zo kom je uiteindelijk bij het strand terecht. Je kunt je auto hier gratis parkeren en er is vaak security aanwezig om toezicht te houden. 

Entree Tugboat Beach

Tugboat Beach is een openbaar strand. Daarom is de entree ook gratis. Je kunt hier dus gewoon je handdoekje openslaan en lekker op het strand gaan liggen. Maar je kunt er ook een strandbedje huren voor 10 gulden per dag. Wel zo fijn als je de dag een beetje comfortabel wilt doorbrengen!

Faciliteiten

Tugboat Beach heeft een heleboel faciliteiten, waaronder een eigen beachbar. Een super leuk plekje, aangekleed met allerlei prullaria, wat echt een beetje zorgt voor dat vrije hippiegevoel. In de beachbar kun je terecht voor een koud drankje en wat simpele snacks. Je kunt hier ook heerlijk zitten in de schaduw.

Tugboat Beach Curacao

Drijfhouten bordjes beschilderen

Verder kun je er terecht voor een leuke, creatieve activiteit. Je kunt er namelijk drijfhouten bordjes beschilderen, onder begeleiding van ervaren kunstenaars. Leuk om zelf te doen, maar ook een leuke activiteit om te doen met kinderen. Een bordje koop je al vanaf 17,50 gulden en de workshop kost nog eens 25 gulden extra. 

Fijn om te weten: je kunt hier sinds kort ook met pin betalen. Dus het is niet meer nodig om cash mee te nemen. Dat scheelt weer!

drijfhouten bordje tugboat beach

Snorkelen bij Tugboat Beach

Tugboat Beach staat vooral bekend als een hele goede snorkel- en duikspot op Curaçao. Het strand is vernoemd naar een sleepboot die hier bijna veertig jaar geleden voor de kust is gezonken. Het wrak ligt op zo’n vijftig meter zwemmen van het strand vandaan. Het water is hier kraakhelder en daardoor kun je de boot heel goed zien. Bovendien zie je hier prachtige vissen in felle kleuren.

Zelf geen snorkelset meegenomen naar Curaçao? Geen probleem! Je kunt bij de beachbar alle spullen huren die je nodig hebt. Van de snorkelset tot de flippers en een zwemvest voor de veiligheid.

Tugboat Beach
Foto door Laura van Loon

Fort Beekenburg en het quarantainegebouw

Een bezoek aan Tugboat Beach is ook goed combineren met een korte stop bij Fort Beekenburg en het quarantainegebouw. Fort Beekenburg is begin 18e eeuw door de Nederlandse kolonisten gebouwd ter verdediging van de Caracasbaai en het Spaanse Water, en ligt vlak voor Tugboat Beach. Het quarantainegebouw is in 1883 gebouwd om zeelieden die ziek van boord kwamen af te zonderen, zodat de ziektes zich niet over het eiland zouden verspreiden. Dit gebouw kun je te voet bereiken vanaf Tugboat Beach.

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *