Curaçao ligt aan de andere kant van de wereld en het is dan ook logisch dat er een behoorlijk tijdsverschil is met Nederland. Maar hoe groot is dat tijdsverschil nu eigenlijk en hoe laat is het dan nu op Curaçao? In dit artikel vertellen we je alles over de lokale tijd op Curaçao. Zodat je precies weet waar je aan toe bent als je naar Curaçao gaat of mensen kent die daar zijn. 
 

Tijdsverschil met Curaçao 

Curaçao valt binnen de tijdzone Atlantic Standard Time UTC -4. Net als vele andere eilanden in het Caribisch gebied, zoals de Dominicaanse Republiek, Barbados en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Op Curaçao zijn er geen seizoenen als zomer en winter, daarom wordt de klok in tegenstelling  tot Nederland nooit verzet. Omdat dit in Nederland wel gebeurt, wisselt het exacte tijdsverschil eens per jaar. 
 

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger. 

Tijdens de Nederlandse wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger. 

 
Concreet betekent dat, dat als het in Nederland 15.00 uur ‘s middags is, het op Curaçao nog maar 9.00 of 10.00 uur in de ochtend is. Afhankelijk van de zomer- of wintertijd. Grofweg kun je zeggen dat als het op Curaçao ochtend is als het in Nederland middag is. En zo geldt dat ook voor de andere dagdelen. We hebben die voor het overzicht even in een tabelletje gezet, zodat je in één oogopslag kunt zien wat het tijdsverschil met Curaçao in de praktijk betekent. 
 
Nederland
Curaçao
Ochtend
Nacht
Middag
Ochtend
Avond
Middag
Nacht
Avond

Huidige tijd op Curaçao

De makkelijkste manier om de huidige tijd op Curaçao te ontdekken, is door simpelweg op Google de woorden ‘tijd Curaçao‘ in te tikken. Dan krijg je direct de lokale tijd en datum te zien. En dat scheelt je een hoop denk- en rekenwerk. Zo weet je meteen of je iemand op Curaçao wel of niet kunt bellen, kun je bedenken hoe lang je nu precies onderweg bent in het vliegtuig, of controleren wanneer je een appje of mailtje terug van iemand kunt verwachten.
 

Tijdsverschil op je vliegticket

Goed om te weten is overigens dat op je vliegticket altijd de lokale tijdstippen worden weergegeven van zowel de  locatie van vertrek als aankomst. Je hoeft dus eigenlijk nooit te bedenken of het tijdstip klopt met de huidige tijd op Curaçao. Wat er op je ticket staat is de tijd die op dat moment van kracht is op de plek van waar jij vertrekt, dan wel aankomt.

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *