Zelf pastèchi karni maken? Dat is een leuke bezigheid met een heerlijk resultaat. Hiermee haal je zelfs in Nederland het Curaçaogevoel even in huis. Pasteitjes eten ze op het eiland bij de vleet. Bij voorkeur als ontbijt, maar ze gaan er ook prima in als lunch of tussendoortje. We laten je in dit artikel stap voor stap zien hoe je de geliefde pastèchi karni zelf maakt. Hopi dushi!
Ingrediënten pastèchi karni
Vulling (voor 10 personen):
- 250 gram gehakt
- ½ ui
- 1 eetlepel rozijnen
- ½ paprika (rood of geel)
- ½ stengel bleekselderij
- ½ rode peper
- 1 scheutje Ketjap Manis
- Zwarte peper naar smaak
- Roomboter of bakboter
Deeg:
- 250 gram tarwebloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 100 ml melk
- 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
- ½ eetlepel azijn
- 1 snufje zout
- 1 snufje suiker
- Weinig tijd? Gebruik dan hartige taartdeeg van de supermarkt!
Bereidingswijze pastèchi karni

Rullen
- Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn. Doe wat boter in een grote koekenpan en bak alle groenten, de rozijnen en verse peper gaar.
- Voeg het gehakt toe en doe de ketjap en zwarte peper erbij op smaak. Laat het geheel even sudderen, maar bak het niet té lang door.

- Als de vulling klaarstaat, is het tijd om je te ontfermen over het deeg. Meng eerst de tarwebloem met het bakpoeder, zout en de suiker. Doe daar de olie, azijn en melk bij en kneed het geheel vervolgens tot een soepel deeg. Is je deeg te droog? Voeg dan steeds kleine scheutjes melk en olie toe tot je de juiste samenstelling te pakken hebt.
- Maak bolletjes van het deeg van ongeveer 3 centimeter doorsnee en rol die uit tot ze zo’n 1 millimeter dik zijn. Tip: dit doe je het makkelijkst door zowel de deegroller, als het aanrecht of de tafel waarop je werkt te bestuiven met wat bloem. Dan blijft het niet plakken.

Vullen
- Snijd uit het deeg mooie rondjes, die je vult met het gehaktmengsel. Laat de randen vrij en maak deze nat met wat water.
- Vouw de pastechi dicht en druk de randen aan met een vork. Zo krijg je niet alleen een vrolijk karteltje net als de pastechi op Curaçao, maar zorg je ook dat het deeg dicht blijft.

Smullen
- Eigenlijk hoor je pastechi in de frietpan te bakken, maar dit recept is helemaal aangepast op de airfryer. Stel de airfryer in op 200 graden Celsius en bak de pastechi met 5 tegelijk in 7 minuten goudbruin. Draai ze halverwege eventjes om, zodat beide kanten lekker krokant worden. Geen airfryer? Dan kun je de pastèchi op dezelfde temperatuur ook in 10- 15 afbakken in de oven.
- Even laten afkoelen en smullen maar!

Tip: heb je nog deeg over? Voeg alle deegresten samen, maak er bolletjes van en vul deze met geraspte kaas. Zo maak je er met hetzelfde gemak nog een paar pastèchi kèshi bij. Lekker om mee te nemen naar het strand. Of om ervan te genieten in Nederland… 😉
Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!