Zelf pastèchi karni maken? Dat is een leuke bezigheid met een heerlijk resultaat. Hiermee haal je zelfs in Nederland het Curaçaogevoel even in huis. Pasteitjes eten ze op het eiland bij de vleet. Bij voorkeur als ontbijt, maar ze gaan er ook prima in als lunch of tussendoortje. We laten je in dit artikel stap voor stap zien hoe je de geliefde pastèchi karni zelf maakt. Hopi dushi!
Ingrediënten pastèchi karni
Vulling:
- 250 gram gehakt
- ½ ui
- ½ rode paprika
- ½ rode peper
- ½ stengel selderij
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 scheutje Ketjap Manis
- Zwarte peper
Deeg:
- 250 gram tarwebloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 100 ml melk
- 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
- ½ eetlepel azijn
- 1 snufje zout
- 1 snufje suiker
Bereidingswijze pastèchi karni

Rullen
- Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn. Doe wat boter in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg ook de rode paprika, rode peper, rozijnen en selder toe.
- Rul het gehakt en doe de ketjap erbij. Breng verder op smaak met zwarte peper. Laat het mengsel even sudderen.

Kneden
- Meng eerst de tarwebloem met het bakpoeder, zout en de suiker. Doe dan de olie, azijn en melk erbij en kneed tot een soepel deeg. Is je deeg te droog? Voeg dan steeds een klein scheutje melk en olie toe tot je de juiste samenstelling te pakken hebt.
- Maak van het deeg ongeveer 10 bolletjes van 3 centimeter doorsnee. Bestuif zowel het aanrecht als de deegroller met bloem en rol de deegballetjes uit tot een dikte van ongeveer 1 millimeter.

Vullen
- Snijd mooie cirkels uit het deeg met behulp van een kom. Zet deze omgekeerd op het deeg en snijd er met een mes netjes omheen.
- Vul de helft van het deeg met het gehaktmengsel en laat de randen vrij. Maak deze nat met water en vouw de pastèchi dicht. Druk de randen aan met een vork. Zo krijg je niet alleen een vrolijk karteltje net als de pastèchi op Curaçao, maar zorg je ook dat het deeg dicht blijft.

Smullen
- Stel de airfryer in op 200 graden Celsius en bak de pastèchi in 7 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om, zodat beide kanten lekker krokant worden. Tip: doe dit in porties van 3 tot 5 pastèchi per keer, afhankelijk van de grote van je airfryermand. Geen airfryer? Dan kun je de pastèchi op dezelfde temperatuur ook in 10-15 min. afbakken in de oven.
- Even laten afkoelen en smullen maar!

Tip: heb je nog deeg over? Voeg alle deegresten samen, maak er bolletjes van en vul deze met geraspte kaas. Zo maak je er met hetzelfde gemak nog een paar pastèchi kèshi bij. Lekker om mee te nemen naar het strand. Of om ervan te genieten in Nederland… 😉
Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!