Niets is lekkerder dan onder de schaduw van een palmboom wegdromen bij een goed boek. En wat kun je op het eiland nou beter lezen dan een boek over Curaçao? Van thrillers tot romans. We zetten de beste boeken over Curaçao en de omliggende eilanden voor je op een rij. Veel leesplezier!

 

Blue Curaçao - Linda van Rijn

De romantische huwelijksreis van Hannah en Koen naar Curaçao wordt ruw verstoord als Koen tijdens het snorkelen spoorloos verdwijnt. Hannah wordt gek van angst. De plaatselijke politie loopt niet zo hard als Hannah zou willen en ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit. Die zoektocht brengt onaangename waarheden aan het licht. Als Hannah zelfs voor haar eigen leven moet vrezen, wordt ze geconfronteerd met de vraag of ze Koen wel zo goed kent als ze denkt. Blue Curaçao is een spannende thriller over een liefde die blind maakt en over mensen die zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn.

 

Maan en Zon - Stefan Brijs

Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laat taxichauffeur Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max achter in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil hem daarbij helpen. Veertig jaar later is er van die droom niets terechtgekomen en vertrekt Max onverwacht naar Nederland, misschien wel voorgoed. Tijdens een doorwaakte nacht denkt broeder Daniel terug aan zijn bijzondere band met de familie Tromp. Intussen hoopt hij op nieuws van Max. Maan en Zon is een generatieroman over afkomst en armoede, eer en bedrog, vaders en zonen en de ziel van een eiland.

Bon bini beach - Suzanne Vermeer

Bon bini beach gaat over Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan vakantie vieren op de Antillen waar de vader van Dominique een huisje heeft. Het belooft een geweldige tijd met veel feesten, luieren en shoppen te worden. Maar op een avond staan er twee mannen voor de deur die naar Dominiques vader vragen. Ze ruikt onraad, doet zich voor als gast en poeiert zo de mannen af. Tijdens een avond uit, verliest Dominique haar vriendin uit het oog. Als ze de volgende morgen met een kater wakker wordt, is Lilian nog steeds niet terug. Als ze ’s avonds nog steeds niets van haar gehoord heeft, begint Dominique zich zorgen te maken. Het lijkt erop dat Lilian is verdwenen…

Expat exit - Patricia Snel

Elisa leidt een heerlijk leven op Curaçao. Maar dan slaat het noodlot toe. Haar man verlaat haar voor een ander en eist de volledige voogdij over hun zoon op. Gevangen op het eiland probeert Elisa haar leven weer op de rails te krijgen. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt en Elisa verantwoordelijk wordt gehouden, lijkt alle hoop verloren. Ze belandt in een strijd om drugs en geld. Elisa zal haar leven moeten riskeren om haar kind terug te krijgen en te ontsnappen aan de wurggreep van het criminele milieu. Het paradijs lijkt in Expat Exit verder weg dan ooit.

Dubbelspel - Frank Martinus Arion

Vier mannen spelen domino. Een eindeloos lijkende warme middag lang. Onder de tamarindeboom naast het krot van taxichauffeur Boeboe Fiel, vanwaar je het mooie nieuwe huis van de gerechtsdeurwaarder Manchi Sanantonio kunt zien liggen. Ze spelen samen met Chamon Nicolas, een huisjesmelker, en Juanchi Pau, de idealist. De schijnbare rust die de vier dominospelers in het Curaçaose dorpje Wakota omgeeft, wekt de indruk dat  het in Dubbelspel om niets anders dan een dominospel gaat. Maar wat een pastorale leek, blijkt plotseling een strijd om leven en dood. Een boek van een van Curaçaos meest gewaardeerde schrijvers. 

Blond op Bonaire - Ellen de Vriend

Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun verblijf verdwijnen twee jonge vrouwen spoorloos, beiden blank en blond. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de andere worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland. De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen? Lees het in Blond op Bonaire.

Winterzon - Linda van Rijn

Ter ere van hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke hun kinderen en kleinkinderen in Winterzon mee op een zonvakantie naar Curaçao. Op een avond besluiten de schoonzusjes Amber en Sophie te gaan stappen. Er is een leuke beachparty en ze drinken de ene cocktail na de andere. De keurige huismoeder Sophie raakt zowaar los en is de hit van de dansvloer. Ze gaat zelfs in op de avances van een knappe en charmante Antilliaan. Als het strandfeest ten einde loopt, besluit Amber alleen een taxi te nemen. Ze gunt haar brave schoonzus ook haar plezier, denkt ze grinnikend. Maar als Sophie de volgende ochtend niet naar huis keert, blijkt er niets te lachen…

De hemel is zwart vandaag - Ralf Mohren

In De hemel is zwart vandaag, heeft Nederlander Arthur Poolman een baan aangenomen op een middelbare school. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen: op Curaçao zal hij zich losmaken van zijn wortels en worden wie hij echt is. Het kost hem echter moeite om grip te krijgen op de keiharde, dorre rotsen van het eiland. Zijn Nederlandse collega’s zien Curaçao als Nederland met ideaal weer, maar Arthur voelt zich er stuurloos. Hij raakt onder invloed van de raadselachtige, rebelse Ralph Veerman, die hem meesleept naar de duistere hoekjes van het eiland. Tegelijkertijd trekt Nederland hard aan Arthur: het gaat slecht met zijn vader.

Bestemming Bonaire - Linda van Rijn

De vurige kinderwens van Saar en haar vriend Niek zal onvervuld blijven. Om dat te verwerken boeken ze een vakantie naar Bonaire. Ze willen even eruit, bijkomen en elkaar weer vinden. Terwijl Saar en Niek genieten van de zon, is op Bonaire de Nederlander Patrick Koelstra vermist geraakt. De politie staat voor een raadsel: Patrick is na een strandfeest zomaar van de aardbodem verdwenen. Door een ongelukkig toeval kruist de zaak van de vermissing de vakantie van Saar en Niek, die daarna een stuk minder onbezorgd is. Saar krijgt de schrik van haar leven te verwerken en langzaamaan ontvouwt zich een nachtmerrie. Hoe dat afloopt, lees je in Bestemming Bonaire.

Boek uit deze lijst gelezen? Laat ons in een reactie weten wat je ervan vond! 

Dit artikel bevat afilliate links. Dat betekent dat wij een kleine commissie krijgen over jouw bestellingen, wanneer je die maakt via onze website. Dit kost jou niets extra en is enkel een bedankje van Bol.com naar ons toe voor de tip. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *