Surfen op Curaçao is dé perfecte activiteit voor als je  eens zin hebt om wat anders te doen dan languit op een strandbedje liggen. Lekker op het water in de zon. Genieten van het ultieme eilandleven. Benieuwd naar de mogelijkheden voor surfen op Curaçao? We vertellen je graag meer over de drie populairste opties: kitesurfen, windsurfen én golfsurfen.

Kitesurfen bij de St. Jorisbaai

Kitesurfen is een boardsport met twee componenten. Naast je board moet je ook de kite onder controle houden terwijl je over het water glijdt. En geloof ons maar: dat is knap lastig. Maar als jij vastberaden bent om de sport te leren dan ben je bij NIX Kiteschool in de St. Jorisbaai aan het juiste adres. Dit is een baai in het noordoosten van Curaçao. Je begint op het land met het controleren van je kite. Vervolgens kun je voor het eerst met het board het water op te gaan. Na 2 à 3 uur heb je de basics geleerd. Wil je écht goed leren kiten? Dan raden we aan om een meerdaagse cursus te nemen. NIX biedt ook cursussen aan van 3 tot 5 dagen. 

Tip voor de pro’s: je kunt over het algemeen ook op Klein Curaçao heel goed kiten!

Windsurfen bij de Caracasbaai

Naast kiten, kun je ook heel goed windsurfen op Curaçao.  Bij windsurfen gebruik je de wind in de zeilen om je board de juiste kant op te sturen. Het leuke aan windsurfen is ook dat je de eerste stappen al wat sneller zet. Binnen een uur tijd leer je al om heen en weer te varen over de Caracasbaai. Dat kun je bijvoorbeeld doen bij Windsurfing Curacao. Hier krijg je een board en zeilen die passen bij jouw ervaring, postuur en de weersomstandigheden. Fun gegarandeerd! Als afsluiting kun je ook nog een drankje doen op het gezellige terras, of wat verderop aan het strand van Jan Thiel.

Golfsurfen bij Playa Kanoa

Het eiland staat er niet om bekend, maar je kunt op Curaçao ook golfsurfen. Op Playa Kanoa aan de noordkant van het eiland  heb je bijvoorbeeld golven die hiervoor groot genoeg zijn. Ook golfsurfen is een sport die je niet in één les onder de knie krijgt, maar bij Surfing Curaçao helpen ze je graag op weg. Zo leer je over de stroming, het rif en natuurlijk ook de technieken om op je board kunnen staan. En met een beetje begeleiding van de instructeur, lukt je dat vast al tijdens de eerste les. Een unieke ervaring, waarbij je ook nog eens regelmatig schildpadden en met een beetje geluk zelfs dolfijnen spot!

Benieuwd wat je verder op Curaçao nog kunt doen? Bekijk onze ultieme Curaçao bucketlist eens. Daarin vind je de tofste activiteiten, beste restaurants, mooiste stranden en gezelligste feestjes in één overzicht.

Fotocredit: Stephanie van Heijningen

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *