Jan Thiel Beach is een van de bekendste stranden van Curaçao. Geliefd bij toeristen vanwege de vele voorzieningen. Je kunt je op Jan Thiel Beach de hele dag vermaken. Van ontbijt tot middernacht. Meer weten over Jan Thiel Beach op Curaçao? Van de entreekosten tot de strandbedjes, restaurants én activiteiten. We vertellen je alles wat je moet weten over een van de meest bezochte stranden van het eiland.

Dit moet je weten over het strand van Jan Thiel op Curaçao:

Ligging Jan Thiel Beach

De Jan Thiel baai ligt aan de zuidkust van Curaçao, iets ten oosten van Willemstad. Vanuit de Curaçaose hoofdstad is het ongeveer 15 tot 20 minuten rijden naar dit fijne strand. Jan Thiel Beach is omringd door een heleboel bekende hotels en resorts. Denk aan Morena Resort Curaçao, Papagayo Beach Hotel en Chogogo Dive & Beach Resort. Maar ook Livingstone Jan Thiel ligt op loopafstand van Jan Thiel Beach, net als een heleboel AirBnb-appartementen.

Entree Jan Thiel baai

Als je niet in een van de omliggende resorts of hotels verblijft, moet je 6 gulden entree betalen. Daarnaast moet je op vrijwel heel Jan Thiel Beach ook nog betalen voor een strandbedje. Om je een idee te geven: het begint met zo’n 6 gulden voor een strandbedje bij Zest en Zanzibar en loopt op tot 50 gulden voor een luxe cabana. Daar tussenin liggen nog de kosten voor een comfortabel strandbedje in een rustige omgeving bij Koko’s Beach of bij Papagayo. Kom je lunchen, dineren of een drankje doen op Jan Thiel Beach? Dan betaal je naast de entreeprijs van 6 gulden niets meer.

Faciliteiten strand Jan Thiel

Op Jan Thiel Beach barst het van de faciliteiten. Dat is ook precies de reden dat met name toeristen er zo graag vertoeven. Allereerst zijn er een heleboel restaurants en beach clubs. Van links naar rechts zijn dat Koko’s, Tinto, Zanzibar, Zest en Papagayo. Zest kun je daarbij in tweeën splitsen want die hebben niet alleen een restaurant, maar ook een wat laagdrempeligere beach bar. Bij Zanzibar wordt er onderscheid gemaakt in de pizzabar en de rest van het restaurant.

Verder vind je op Jan Thiel Beach de opstapplek van BlueFinn Charters die onder andere excursies naar Klein Curaçao verzorgen. Ook kun je hier beach tennissen en is er een duikschool: Dive Center Scuba Do. Daarnaast is er nog een ijssalon en zijn er een aantal kleine boetiekjes. En last but not least is er een massage-hut pal op het strand en een pedicuresalon. Je kunt je dus helemaal in de watten laten leggen op Jan Thiel. Op de website van Jan Thiel Beach vind je het totale overzicht. 

Wat maakt Jan Thiel zo leuk?

Het strand van Jan Thiel is de uitgelezen plek om de hele dag door te brengen, omdat je hier alle voorzieningen hebt die je je kunt wensen. Je kunt je er van ontbijt tot diep in de nacht goed vermaken. Want Jan Thiel staat namelijk bekend om de gezelligste en drukst bezochte happy hour van de week: elke zaterdag van 17.00 tot 18.00 uur bij Zanzibar. Aansluitend treedt er een lokale of internationale liveband op tot 21.00 uur en vervolgens neemt de dj het stokje over tot middernacht. Wie daarna nog niet is uitgefeest, kan nog even doorzakken bij Mojito’s.

happy hour Zanzibar Jan Thiel

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *