Zo felblauw als bij Klein Curaçao zag je het water nog nooit. Wanneer je hier aankomt, is het net alsof je een zwembad in vaart. Zo helder van kleur. Precies door die oogverblindende schoonheid is een boottocht naar Klein Curaçao een trip die je zeker niet mag overslaan. Meer weten over de verschillende excursies en boottochten naar Klein Curaçao? Lees snel verder en kom alles te weten over dit bounty paradijs!

Klein Curaçao: de hoogtepunten

Op 25 kilometer afstand van het meest zuidoostelijke puntje van Curaçao vind je het onbewoonde eiland Klein Curaçao. De perfecte bestemming om een dagje ultiem te relaxen. Maar tijdens een Klein Curaçao trip kun je veel meer doen dan alleen op een strandbedje ploffen en jezelf onderdompelen in de zee. We geven je graag een klein voorproefje op de hoogtepunten van een excursie Klein Curaçao.

1. Snorkelen met zeeschildpadden

Een van de redenen dat een boottocht naar Klein Curaçao zo ongekend populair is, is omdat je er kunt snorkelen met zeeschildpadden. Rondom het onbewoonde eiland leeft een grote populatie zeeschildpadden. Dat betekent dat als je met je snorkel pakweg een half uurtje het water in gaat, je zo goed als gegarandeerd een van deze prachtige dieren kunt spotten. En dat is fe-no-me-naal!

2. De oude vuurtoren

Nog zo’n icoon die je tijdens een Klein Curaçao trip even moet gaan bewonderen is de oude vuurtoren. Deze vuurtoren staat er al sinds 1849 en ziet er nu uit als een ruïne. Maar dankzij zijn roze kleur wel een heel fotogenieke. Omdat de vuurtoren voor de veiligheid nog wordt onderhouden kun je de toren zorgeloos ‘beklimmen’. Zo heb je een mooi uitzicht over het eiland.

3. Aangespoelde scheepswrakken

Iets achter de oude vuurtoren vind je een scheepswrak dat decennialang geleden al een keer is aangespoeld. Het schip is nooit opgeruimd en doordat het zoute water op het ijzer heeft ingewerkt vertoont het nu zo ongeveer een hele kleurenwaaier aan roestige tinten. In combinatie met de golven die hier op stukslaan is het een feestje om als hobbyfotograaf los te gaan met je camera.

Maar tijdens je Klein Curaçao boottrip kun je nog veel meer zien: zoals tal van leguanen, groene hagedissen en blauwstaarthagedisjes. Maar ook heremietkreeften die over het strand krioelen, krabjes en met een beetje geluk onderweg zelfs een groep dolfijnen. En wat dacht je van de uitkijktoren van The Mermaid? Daarvandaan kun je heel Klein Curaçao optimaal bewonderen.

Verschillende boottrips naar Klein Curaçao

Er zijn verschillende aanbieders voor boottrips naar Klein Curaçao. En ieder bieden ze een andere ervaring. Zo ga je bij Powerboat Caribbean met een super snelle rib-boat naar het eiland, zit je bij Blue Finn en Irie Tours aan boord van een catamaran en ervaar je de luxe van een motorschip en een eigen beachhouse bij The Mermaid en Miss Ann. Vertrekt de ene boottrip naar Klein Curaçao vanaf Santa Barbara Beach, kun je met de andere  makkelijk opstappen in Jan Thiel of aan de Caracasbaai. 

We zetten de verschillen voor je op een rij, zodat je makkelijk kunt vergelijken. 

Mermaid
Miss Ann
Powerboat
Irie
Bluefinn
Breeze
Type boot
Motorschip
Motorschip
Rib-boot
Catamaran
Catamaran
Motorschip
Locatie vertrek
Caracasbaai
Santa Barbara
Jan Thiel
Caracasbaai
Jan Thiel
Caracasbaai
Transfer
Ja
Ja
Nee
Ja
Nee
Ja
Inclusief
Ontbijt, open bar, beachhouse, BBQ, snorkelset, strandbedjes
Ontbijt, open bar, beachhouse, BBQ, snorkelset, strandbedjes
Open bar, BBQ
Ontbijt, open bar, BBQ, snorkelset
Open bar, BBQ, snorkelset
Ontbijt, BBQ, open bar, snorkelset, strandbedjes
Dagen
di, wo, do, vr, zo
di, do, vr, zo
ma, do, vr, za
elke dag
elke dag
elke dag
Prijs volw.
€115
€115
€120
€106
€106
€105
Prijs kind
€57,50
€57,50
€120
€53
€53
€50
Website
Klik hier
Klik hier
Klik hier
Klik hier
Klik hier
Klik hier

* Let op: de prijzen voor een boottrip naar Klein Curaçao zijn afhankelijk van de wisselkoers van de Amerikaanse dollar, waaraan de lokale munteenheid Antilliaanse gulden is gekoppeld. De aangegeven prijs kan daardoor enkele euro’s afwijken van de daadwerkelijke prijs. 

Klein Curacao excursie

Veelgestelde vragen over Klein Curaçao

Hoelang het varen is naar Klein Curaçao hangt deels af van de aanbieder met wie je je boottrip maakt. De meeste boten doen er 1,5 tot 2 uur over. Alleen Powerboat Caribbean sjeest in een half uur al van Curaçao naar het bewoonde eiland.

Of je op Klein Curaçao toegang hebt tot een wc is afhankelijk van de aanbieder met wie je de boottrip maakt. Alleen The Mermaid en Miss Ann hebben een toilet in hun eigen strandhuisje. Bij de overige aanbieders kun je aan boord naar het wc. Behalve bij Powerboat Caribbean: daar moet je in zee plassen, en de rest kan je beter even ophouden.

Een goede zonnebrandcrème tegen de felle zon, een hoofddeksel om je hoofd te beschermen, eventueel een zwemshirt met lange mouwen, zodat je met een gerust hart kunt gaan snorkelen. Ook een zonnebril is geen overbodige luxe tijdens een boottrip naar Klein Curaçao. Verder kun je ervoor kiezen om je eigen snorkelspullen mee te nemen en eventueel een duikuitrusting. Maar natuurlijk ook een camera en iets voor aan je voeten om eventueel een wandeling te maken over het hete zand, komen ook goed van pas. Tot slot mag je ook zwemkleding en strandhanddoeken niet vergeten.

Er zijn verschillende aanbieders voor boottrips naar Klein Curaçao. The Mermaid, Miss Ann en Blue Finn zijn de meest bekende. Daarnaast heb je ook nog Powerboat Caribbean, Irie Tours en Breeze Adventures Curaçao. De boot, faciliteiten en het programma van de Klein Curaçao excursie zijn bij iedere boottrip anders. Dus het loont om de verschillen even goed uit te zoeken, zodat je precies de Klein Curaçao excursie kiest die aan al jouw wensen voldoet. 

Klein Curacao trip

Heb je een vraag, wil je je ervaring delen, of heb je een toevoeging op dit artikel over boottrips naar Klein Curaçao? Laat het ons weten in een reactie!

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *