Van boka pistol tot een natuurlijk brug. Je ziet het allemaal in het Shete Boka Nationaal Park op Curaçao. Een bezoekje aan deze ruige noordzijde van het eiland is dan ook zeker de moeite waard. Ben je op zoek naar meer informatie over Shete Boka? Twijfel je of je met de auto moet gaan, of toch beter wandelend het park kunt verkennen? We vertellen je hier alles over de routes, openingstijden en entreeprijzen. 

Shete Boka: de zeven inhammen

Het Nationaal Park tegenover de Christoffelberg is ongeveer 10 kilometer lang en 200 hectare groot. Je vindt hier diverse baaien, indrukwekkende rotsformaties en met een beetje geluk zelfs schildpadden. Maar het park staat vooral bekend om het natuurgeweld. De golven aan de noordkust van Curaçao zijn behoorlijk ruig en slaan met een rotvaart kapot op de kliffen. Dat zorgt voor een fenomenaal gezicht. 

‘Shete boka’ staat overigens voor de ‘zeven inhammen’: 

 • Boka Tabla; waar de golven in rap tempo een grot binnen vliegen.
 • Boka Wandomi; waar je de natuurlijke brug kunt bewonderen.
 • Boka Kortalein
 • Boka Plate
 • Boka Mansalina
 • Boka Djegu
 • Dos Boka

Maar in werkelijkheid zijn er nog veel meer. En zijn een aantal andere leuke bezienswaardigheden in dit park misschien nog meer de moeite waard. 

Shete boka wandelen

Je kunt ervoor kiezen om Shete Boka al wandelend te verkennen. De beheerder, stichting Carmabi, heeft twee hiking trails uitgezet voor de liefhebber. 

 • Boka Pistol trail (geel)
  De Boka Pistol trail is een 1 uur durende wandeling, die je langs Boka Brown leidt. Op deze plek leggen zeeschildpadden graag hun eieren. De route vervolgt naar publieksfavoriet Boka Pistol. Hier heb je als het ware een sleutelgat in de rotsen, die het water van de zee met volle vaart terugkaatst. Als een ‘pistool’. Via je Boka Kalki wandel je tot slot terug naar het beginpunt, met Boka Tabla en de grot om de hoek.

 • Boka Wandomi trail (rood)
  De Boka Wandomi trail duurt opnieuw 1 uur. Dit pad brengt je langs een Curaçaos landschap van lavaheuvels en cactussen naar Boka Wandomi. Over de kalkstenen kliffen wandel je verder naar de befaamde ‘natuurlijke brug’, een rotsformatie in een boog over het water. Vervolg de route langs de kustlijn en eindig bij Boka Tabla en de grot. Na 60 zweterige minuten nog niet uitgewandeld? Combineer dan beide trails.

Tip: smeer je goed in, zet een hoed of pet op tegen de zon en neem voldoende water mee. Het is geen schaduwrijk gebied en in de volle zon kun je het op Curaçao behoorlijk heet krijgen. 

Shete boka Curacao wandelen

Shete Boka met de auto

Ons advies is om Shete Boka met de auto te verkennen. Zo kun je tussendoor steeds lekker in de airco afkoelen en kun je in één ochtend gemakkelijk langs alle ‘boka’s’. Parkeer de auto bij de speciaal daarvoor gecreëerde én beveiligde stops. En je hoeft steeds nog maar een klein stukje te lopen naar de bezienswaardigheden. Let op: het zijn over het algemeen onverharde paden, dus rijd voorzichtig. Niet elke (huur)auto is even goed bestand tegen putten in de weg.

Entree Shete Boka & openingstijden

Entree tot Shete Boka Nationaal Park op Curaçao kost voor toeristen 10 Antilliaanse gulden per persoon. Dat is iets minder dan 5 euro. Inwoners van Curaçao krijgen op vertoon van hun sedula een flinke korting en hoeven nog maar 3 gulden per persoon te betalen. Bij het binnenrijden van het park, krijg je een plattegrond met alle bezienswaardigheden. En ook in het park staat de route steeds aangegeven met pijltjes op keien. 

Shete Boka Nationaal Park is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Tip: ga in de ochtend, zodat het nog niet te heet is en je ‘s middag nog tijd hebt voor een bezoekje aan een van de mooie stranden op Curaçao

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *