Wil je tijdens jouw vakantie op Curaçao ook wat actiefs doen? Dan is het beklimmen van de Christoffelberg iets wat niet op jouw lijstje mag ontbreken. Heel hoog is de Christoffelberg niet, maar met zijn 372 meter is het hoogste punt van het eiland niet te missen. Het is een inspannende klim naar de top en eenmaal boven gekomen geniet je van een adembenemend uitzicht over het eiland. Een echte must-do!

Top Christoffelberg

Over het Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste natuurpark van Curaçao, met in totaal wel 8 verschillende wandelroutes. De populairste en ook gelijk de langste route is de klim van de Christoffelberg. Begin je deze wandeling direct vanuit het bezoekerscentrum van het park? Dan doe je er ongeveer 3 uur over om op de top te komen. Maar wij raden aan om de route iets te verkorten. Koop je tickets bij het bezoekerscentrum, rijd met de auto tot de voet van de berg en begin daar met de hike. Je doet er dan nog ongeveer 1 tot 1,5 uur over om boven te komen. 

Klimmen en klauteren naar de top

Onderaan de berg gekomen kun je je auto parkeren en beginnen aan de klim. Het startpunt is aangegeven met een bord en van daaruit is het eigenlijk een kwestie van het pad volgen. Het eerste gedeelte van de trail is goed te doen. Je wandelt rustig omhoog, in de schaduw van de bomen en er waait over het algemeen een aangenaam briesje.

Maar naarmate je hoger komt wordt de weg steeds steiler en de wind steeds harder. Het laatste gedeelte is echt klimmen met handen en voeten. Voor de mensen met hoogtevrees is dit even doorbijten. Je loopt namelijk langs de afgrond. Maar als je rustig blijft, kom je na een tijdje boven. En dan zul je zien: dit was de klim het meer dan waard.

Klimmen op de christoffelberg

Prachtig uitzicht vanaf de top

Op de top geniet je namelijk van een prachtig uitzicht over het nationale park en de blauwe zee. Ook kun je vanaf hier heel Westpunt zien, de noordkust én de zuidkust. Zeker als je de Christoffelberg op een heldere dag beklimt is het uitzicht fenomenaal. Neem dus zeker de tijd om hier even af te koelen, wat te eten en te drinken en uiteraard genoeg foto’s te maken voordat je aan je afdaling begint.

Top van de Christoffelberg

Tips voor het beklimmen van de Christoffelberg

Prijs voor het beklimmen van de Christoffelberg

Om de Christoffelberg te mogen beklimmen of één van de andere routes te wandelen, koop je een kaartje in het bezoekerscentrum.

Toegang park & museum
Prijs
Volwassenen
Nafl. 25.00 / USD 15.00
Kinderen 6-12 jaar
Nafl. 8.75 / USD 5.00
Kinderen 0-5 jaar
Gratis
Groepen (min. 15 personen)
Nalf. 15.00 / USD 9.00

Woon je op het eiland en heb je een geldige Sedula of Curaçaos rijbewijs? Dan gelden er andere entreeprijzen.

Toegang park & museum
Prijs
Volwassenen
Nafl. 5.00
Kinderen 6-12 jaar
Nafl. 5.00
Kinderen 0-5 jaar
Gratis

Openingstijden van het Christoffelpark

Het Christoffelpark is dagelijks geopend van 06:00 uur tot 14:00 uur, maar om de Christoffelberg te beklimmen moet je vroeg uit de veren. Vergeet niet dat je vanuit Willemstad drie kwartier onderweg bent naar het Christoffelpark, dus vertrek op tijd. Je moet je klim namelijk voor 11.00 uur beginnen. Hierna mag je (vanwege de hitte) niet meer naar boven.

Dit vind je misschien ook interessant

2 Comments

  1. Het beklimmen is zeker een aanrader. Wij stel 60+ hebben er van genoten( achteraf nog meer) vergis je niet in de afdaling, is ook pittig. En optijd beginnen en water is een must.

    • Wat leuk om te horen! Inderdaad: wij raden aan om voor 8.30 uur aan de klim te beginnen, zodat je op tijd weer beneden staat. En 1 tot 2 liter water in de rugzak is zeker geen overbodige luxe. 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *