Heb je zin in een activiteit op Curaçao? Denk dan eens aan het beklimmen van de Christoffelberg! Het kost misschien wat bloed, zweet en tranen, maar als je het ons vraagt zijn die het allemaal meer dan waard. De hoogste berg van Curaçao biedt namelijk een prachtig uitzicht over het hele eiland. Wil jij de Christoffelberg op Curaçao gaan beklimmen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt!

Top Christoffelberg Curacao

Hoe hoog is de Christoffelberg?

De Christoffelberg is 372 meter hoog. Wil je de berg beklimmen, dan heb je twee opties. Of je begint de hike direct vanuit het bezoekerscentrum van het  Christoffelpark. Van hieruit doe je er ongeveer 3 uur over om op de top te komen. Of je rijdt met de auto tot aan de voet van de berg en begint daar aan de wandeling. Vanaf hier doe je er te voet nog ongeveer 1 tot 1,5 uur over om boven te komen. Wij raden aan om voor de tweede optie te kiezen. Zeker omdat je ook nog het hele stuk terug naar beneden moet. 

Hoe kom je bij de Christoffelberg?

Wil je de Christoffelberg beklimmen, dan moet je zoals gezegd eerst een ticket kopen bij het bezoekerscentrum van het Christoffelpark. Vanuit Willemstad is het ongeveer 45 minuten rijden hier naartoe. Na het kopen van je ticket en steek je met auto de straat over en rijd je het Christoffelpark in. Volg de bordjes naar de Christoffelberg en parkeer je auto op de parkeerplaats. Het startpunt is hier vrij duidelijk aangegeven met een bord en van daaruit is het eigenlijk een kwestie van het pad volgen.

Hoe ziet de hike eruit?

Het eerste gedeelte van de trail is goed te doen. Je wandelt rustig omhoog, in de schaduw van de bomen met over het algemeen een aangenaam briesje. Maar naarmate je hoger komt wordt het pad steeds steiler en de wind steeds harder. Het laatste gedeelte is echt klimmen en klauteren met handen en voeten. Voor de mensen met hoogtevrees is dit even doorbijten. Je loopt namelijk langs de afgrond. Maar als je rustig blijft en goed kijkt waar je je voeten zet, kom je na een tijdje boven. En dan zul je zien: dit was de klim het meer dan waard.

Klimmen op de christoffelberg

Prachtig uitzicht vanaf de Christoffelberg

Op de top geniet je namelijk van een prachtig uitzicht over het nationale park en de blauwe zee. Vanaf hier kun je heel Westpunt zien, de noordkust én de zuidkust. Misschien vang je zelfs wel een glimp op van Bonaire of Venezuela in de verte. Zeker als je de Christoffelberg op een heldere dag beklimt is het uitzicht fenomenaal. Neem dus zeker de tijd om hier even af te koelen, wat te eten en te drinken en uiteraard genoeg foto’s te maken voordat je aan je afdaling begint.

Top van de Christoffelberg

Tips voor het beklimmen van de Christoffelberg

Prijs voor het beklimmen van de Christoffelberg

Om de Christoffelberg te mogen beklimmen of één van de andere routes in het Christoffelpark te bewandelen, koop je een kaartje in het bezoekerscentrum.

Toegang park & museum
Prijs
Volwassenen
Nafl. 25.00 / USD 15.00
Kinderen 6-12 jaar
Nafl. 8.75 / USD 5.00
Kinderen 0-5 jaar
Gratis
Groepen (min. 15 personen)
Nalf. 15.00 / USD 9.00

Woon je op het eiland en heb je een geldige Sedula of Curaçaos rijbewijs? Dan gelden er andere entreeprijzen.

Toegang park & museum
Prijs
Volwassenen
Nafl. 5.00
Kinderen 6-12 jaar
Nafl. 5.00
Kinderen 0-5 jaar
Gratis

Openingstijden van het Christoffelpark

Het Christoffelpark is dagelijks geopend van 06.00 uur tot 14.00 uur. Maar om de Christoffelberg te beklimmen moet je vroeg uit de veren. Je moet je klim namelijk voor 10.00 uur beginnen. Hierna mag je – vanwege de hitte – niet meer naar boven. Maar hoe later je begint hoe warmer het wordt, dus liever begin je echt wel tussen 6.00 en 8.00 uur aan de weg naar boven. En vergeet niet dat je vanuit Willemstad drie kwartier onderweg bent.

Dit vind je misschien ook interessant

1 Comment

  1. Wat leuk om te horen! Inderdaad: wij raden aan om voor 8.30 uur aan de klim te beginnen, zodat je op tijd weer beneden staat. En 1 tot 2 liter water in de rugzak is zeker geen overbodige luxe. 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *