Het eiland mag dan misschien klein zijn. Het aanbod van supermarkten is dat zeker niet. Als nieuwkomer op het eiland is het daarom soms even zoeken naar de fijnste winkel. Boodschappen op Curaçao doe je bij de lokale Albert Heijn, maar net zo goed bij de Chinese toko. Om je een beetje wegwijs te maken, vertellen wij je graag welke supermarkten op Curaçao wij het liefst bezoeken.

Goed om te weten is wel alvast dat de boodschappen op Curaçao duurder zijn dan je vanuit Nederland gewend bent. Het eiland heeft vrijwel geen eigen voedselproductie en dat betekent dat alles geïmporteerd moet worden. Je kunt je voorstellen: dat kost geld. Als je graag Nederlandse producten hebt van goede kwaliteit dan ben je vanzelfsprekend ook wat meer geld kwijt dan wanneer je lokale producten koopt.

Lees ook onze tips voor boodschappen op Curaçao.

Van den Tweel Supermarkt

Van den Tweel is de Albert Heijn op Curaçao waar je al jouw favoriete Nederlandse producten vindt. Deze supermarkt heeft twee locaties: een kleine locatie in Jan Thiel (met de belangrijkste producten) en een grote winkel in Zeelandia (die alles heeft wat je nodig hebt). Aangezien alle producten geïmporteerd moeten worden vanuit Nederland, betaal je hier wel wat meer voor je boodschappen dan je gewend bent.

Adres Van den Tweel Jan Thiel
Kaya Damasco

Openingstijden:
ma-zo: 08:00 – 21:00

Adres Van den Tweel Zeelandia
Kaya Jacob Posner 28

Openingstijden:
ma-zo: 7:30 – 20:30

Centrum Supermarkt

Deze supermarkt vind je twee keer terug op het eiland, namelijk in Mahaai en Piscadera. Een fijne supermarkt die vrijwel alles biedt je nodig hebt. Centrum heeft een uitgebreid assortiment, een grote versafdeling met groente en fruit en goed vlees. De producten zijn van goede kwaliteit en de prijzen zijn vergelijkbaar met die van de supermarkten in Nederland.

Adres Centrum Piscadera
Weg naar Bullenbaai

Openingstijden:
ma-za: 7:30 – 20:00
zondag: 7:30 – 17:00

Adres Centrum Mahaai
S.B.N. Doormanweg z/n

Openingstijden:
ma-za: 7:30 – 20:00  
zondag: 7:30 – 17:00

Vreugdenhil Supermarkt

Een bekende supermarkt op Curaçao is Vreugdenhil. Deze supermarkt voldoet, net als Centrum supermarkt, aan de Nederlandse verwachtingen. Vreugdenhil verkoopt onder andere het huismerk van Spar en heeft bovendien een gratis pendelbus service van en naar alle resorts op Jan Thiel en Seaquarium en de marinas. Handig voor toeristen!

Adres Vreugdenhil
Schubappelweg z/n (Zijweg Caracasbaaiweg)

Openingstijden
ma-za 08:00-20:00
zondag 08:00-13:00

Mangusa Hypermarkt

Eén supermarkt voor al je boodschappen? Dan moet je bij de Mangusa hypermarkt zijn. Aan de Cas Coraweg zit een mega filiaal van de Mangusa, waar werkelijk alles te koop is. Naast het enorm uitgebreide assortiment, zijn de producten van goede kwaliteit en zijn de prijzen in deze supermarkt ook zeer voordelig. De verse slagersafdeling maakt dit overigens ook de perfecte supermarkt om inkopen te doen voor een barbecue.

Adres Mangusa Hypermarkt
Cas Coraweg 43

Openingstijden
ma-do 08:00 – 19:00
vrij-za 08:00 – 20:00
zondag 08:30 – 13:00

Carrefour Curaçao

Een van de nieuwste aanwinsten op het eiland als het gaat om supermarkten is de Carrefour. Sinds begin 2019 te vinden in Shopping Mall Sambil. De bekende Franse supermarktketen staat vooral bekend om de diversiteit en kwaliteit van producten. Voor bijvoorbeeld het samenstellen van een kaasplankje met een goede fles rode wijn moet je bij Carrefour zijn.

Adres Carrefour Curaçao
Sambil Mall, Veeris 27 L-155, Willemstad, Curaçao

Openingstijden
ma-za 07:30 – 20:30
zondag 09:00 – 19:00

Luna Park Maxi Market

Behalve de gewone supermarkten op Curaçao, zijn er  op het eiland ook een heleboel (Chinese) toko’s waar je je boodschappen kunt halen. De meeste toko’s zijn vrij klein, maar dat geldt niet voor de Luna Park Maxi Market. Deze grote toko heeft een uitgebreid assortiment en zeer scherpe prijzen. Extra handig: ze zijn tot laat in de avond open. Ideaal dus als je er na achten pas achter komt dat het wc-papier bijna op is.

Adres Luna Park
Caracasbaaiweg 197

Openingstijden
ma-vrij 06:30 – 22:00
zaterdag 07:00 – 22:00
zondag 08:00 – 22:00

Tips bij het doen van boodschappen op Curaçao:

  • Kies voor lokale producten. Lokale producten zijn namelijk vaak een stuk goedkoper dan degene die uit Nederland of andere landen geïmporteerd moeten worden. Door je boodschappenlijstje aan te passen op de ingrediënten uit de regio, ben je vaak een stuk voordeliger uit. En zo hoeven boodschappen op Curaçao dus lang niet zo duur te zijn als je misschien denkt. 

  • Bij de kassa staat vaak iemand die de boodschappen voor je inpakt en zelfs naar de auto draagt. Dit zijn we in Nederland niet gewend, maar is op Curaçao heel normaal. De jongens en meiden die dit doen krijgen geen loon, maar leven van de fooien die ze krijgen. Heb je veel boodschappen? Dan is het gebruikelijk om 1 of 2 gulden fooi te geven. Ben je niet van plan om ze wat geld toe te steken? Laat ze dan ook niet voor je werken en pak je eigen boodschappen in. 

  • Let op de houdbaarheidsdatum van producten. In vrijwel alle supermarkten op Curaçao komt het wel eens voor dat producten over de datum zijn. Voor producten als blikconserven is het geen probleem als ze de houdbaarheidsdatum met een paar dagen hebben verstreken. Maar voor andere producten, zoals vlees en zuivel, wel. Let hier daarom goed op, zo voorkom je onaangename verrassingen bij thuiskomst. Of erger nog: tijdens het koken. 

Dit vind je misschien ook interessant

3 Comments

    • Daar zijn we zelf eerlijk gezegd nooit geweest, maar inderdaad: in de onderzoeken komen ze vaak naar voren? Voor welke boodschappen kom je er graag?

    • Hoi! Is het onderzoek ergens te vinden?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *