Het mangrove park op Curaçao is een uniek natuurgebied waar je geniet van de prachtige mangroves en bijbehorende dieren. Wil je eens wat anders doen dan weer op je strandbedje liggen en lijkt het je leuk om wat van de natuur te zien? Dan is het Curaçao Rif Mangrove Park zeker een aanrader. Wij vertellen je hier alles over het park, de openingstijden en de prijzen.

Waarom een mangrove park?

Mangroves: het zijn fascinerende bomen die je gelijk herkent aan de wortels die deels boven de grond  en deels in het water zitten. Ze zijn zoveel belangrijker voor de natuur dan je zou verwachten. Zo zijn ze een broedplaats voor vissen, bieden ze bescherming voor de kust en overstromingen en zorgen ze voor zuivering van het water. 

De afgelopen jaren verdwenen er op Curaçao meer mangroven dan dat erbij kwamen. Ze moesten  onder andere plaatsmaken voor onder andere een nieuwe cruisepier en grote hotels. Om dat weer een beetje goed te maken, is er nu een heel nieuw mangrovebos aangelegd, waar we sinds juli 2022 allemaal van kunnen genieten.

curacao rif mangrove park

Wandelen en kajakken door de mangroves

Je vindt het Curaçao Rif Mangrove Park in Otrobanda, tegenover de cruise terminal. Aangekomen bij het park loop je eerst langs de ticket office. Hier kies je of je zelf wilt rondlopen of graag met een ranger een tour door het park doet. Vervolgens openen ze het hek en kan je het park al wandelend of vanuit de kajak gaan ontdekken.

Tussen de mangroves is een route in vlonderpaden aangelegd. Via deze slingerende paden ontdek je in een klein uurtje het hele park en krijg je een unieke kijk in dit bijzondere natuurgebied. Door het hele park heen vind je borden met meer informatie over de geschiedens, het belang van mangroves en de verschillende dieren die in het park leven. Onderweg kom je ook nog een uitkijktoren tegen, vanaf waar je een prachtig uitzicht over het hele mangrove park hebt.

Ga je liever kajakken? Dan ontdek je het park van een hele andere kant. Samen met een ranger kajak je door de mangroves en geniet je vanaf het water van alle flora en fauna.

vlonderpaden in mangrovepark

Openingstijden en tarieven

Het mangrove park is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Wil je graag een tour met ranger doen? Vanaf 9:30 uur start er elke 1,5 een wandeltour voor maximaal 20 personen. De laatste wandeltour vertrekt om 14:00 uur. De kajak tours starten om 9:00 en tot 14:30 uur begint er ook hier iedere 1,5 uur een nieuwe tour. Aan een tour kunnen maximaal 10 personen meedoen en je kan de tour vooraf reserveren. Dit doe je door een mail te sturen naar: info@mangrovepark.org.

Toegang park
Prijs
Volwassenen
USD 10.00
Kinderen 6-12 jaar
USD 1.50
Kinderen jonger dan 6 jaar
Gratis
Wandeltour met ranger
USD 15.00
Kajak tour met ranger
USD 20.00

Woon je op het eiland en heb je een geldige sedula? Dan gelden er andere toegangsprijzen.

Toegang park
Prijs
Volwassenen
Nalf. 2.00
Kinderen 6-12 jaar
Nafl. 2.00
Kinderen jonger dan 6 jaar
Gratis
Wandeltour met ranger
Nafl. 8.75
Wandeltour voor kinderen (6-12 jaar)
Nafl. 5.00
Kajak tour met ranger
Nafl. 15.00
Kajak tour voor kinderen (6-12 jaar)
Nafl. 7.50

Dit vind je misschien ook interessant

4 Comments

  1. Heel mooie stoeristische atractie op Curacao. Een suggestie om op bepaalde plekken onze autentieke bootjes neer te zetten.

  2. We zijn er gisteren geweest en ik vind het echt een aanrader. We hebben een tour met gids gedaan, heel veel goede uitleg dus de moeite.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *