Geen zin om de hele dag op het strand te liggen? Geen probleem! Op Curaçao zijn ook genoeg andere dingen te doen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oude landhuizen van het eiland, beklim de Christoffelberg of ga op een avontuurlijke buggy tour. Wij geven je 7 tips om eens iets anders te zien dan het strand.

1. De Christoffelberg beklimmen

Als je zin hebt in iets actiefs, is het beklimmen van de Christoffelberg een echte aanrader. De Christoffelberg ligt in het westen van het eiland en is met zijn 372 meter het hoogste punt van het eiland. Dit klinkt misschien niet zo hoog, maar toch is het een behoorlijk inspannende klim. Onder andere door de temperatuur en omdat het laatste gedeelte van de berg echt klimmen en klauteren is. Maar zodra je bovenaan de top staat te genieten van een prachtig uitzicht, weet je weer waarvoor je dat alles hebt doorstaan.

Wil je meer weten over het beklimmen van de Christoffelberg? Zoals de openingstijden van het park en de prijzen. Lees dan ons blog en laat je inspireren om deze uitdaging aan te gaan!

2. Suppen op het Spaanse water

Een andere sportieve activiteit die niet in dit lijstje mag ontbreken is suppen. Oftewel: stand up paddeling. Tijdens het suppen sta je op een board, en beweeg je jezelf met een peddel over het water. Je kunt zelf een board huren en op pad gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om Curaçao eens te bekijken tijdens een suptour over het Spaanse Water. Tijdens deze tour zie je niet alleen mangroves en prachtige natuur, maar bewonder je ook de enorme luxueuze villa’s. Een waar paradijs voor paddleboarders. 

De tours zijn ook geschikt voor beginners. Ze zijn namelijk zo gemaakt dat je met de wind en de stroming mee gaat. Zodat je (zonder al te veel inspanning) heerlijk kunt genieten van je omgeving tijdens het suppen.

3. Cultuur snuiven in musea of oude landhuizen

Als je rondrijdt over het eiland zijn ze niet te missen: de grote kleurrijke gebouwen in koloniale stijl. Dit zijn de landhuizen van Curaçao. En ze vormen een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed. Een aantal van deze prachtige huizen kun je bezoeken. Sommige zijn inmiddels omgetoverd tot restaurants en bij andere kun je terecht voor een rondleiding.

Landhuizen op Curaçao die leuk zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Landhuis Chobolobo: het huis van de echte Curaçao likeur, Blue Curaçao. De distilleerderij is van maandag tot vrijdag geopend en er zijn ook rondleidingen beschikbaar. De rondleiding inclusief proeverij en cocktails is zeker een aanrader!
  • Landhuis Jan Kok: een van de oudste landhuizen van Curaçao. En hier kom je zeker aan je culturele trekken, want hier vind je momenteel een expositie van Nena Sanchez. Het atelier en de galerie  van een van de bekendste en kleurrijkste kunstenaars van Curaçao. Absoluut het bezoeken waard.
  • Landhuis Klein Santa Martha: onderweg naar Cas Abao is klein Santa Martha de perfecte plek voor een pitstop. Het landhuis ligt op de top van een kleine heuvel en biedt een fantastisch uitzicht. De ideale plek voor een kopje koffie of een heerlijke lunch.

Naast landhuizen vind je op Curaçao ook ontzettend veel musea. Musea die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Kura Hulanda museum: een museum in Willemstad dat op indrukwekkende wijze de geschiedenis van de slavernij in zijn totaliteit laat zien. Een museum dat verplichte kost zou moeten zijn voor jong en oud die Curaçao bezoekt.
  • Maritiem museum: een museum over de maritieme geschiedenis van Curaçao. Een tentoonstelling die bestaat uit authentieke nautische kaarten, scheepsmodellen en navigatieapparatuur geeft je een kijkje in dit stukje geschiedenis. Dit alles gecombineerd met audiovisuele middelen.
  • Savonet museum: een 19e eeuws plantagehuis gelegen in het Christoffelpark. Van plan om de Christoffelberg te beklimmen? Bezoek dan ook gelijk het Savonet museum. Het geeft je een idee bij het leven dat de vroegere bewoners van het gebied leidden.
Landhuis Jan Kok Curacao

4. Offroad ATV & Buggy tour

Ga offroad met één van de verschillende buggy tours op Curaçao. Laat je verrassen en ontdek de mooiste plekjes van het eiland. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen voor een tour richting het oosten of juist naar het westen. Bij de oosttour rijd je vaak over de zandvlaktes van de Sint Jorisbaai, een stukje Curaçao dat regelmatig bezocht wordt door zeeschildpadden, en kom je langs de grotten aan de ruwe noordkant. Liever richting het westen? Dan rijd je met je quad over de hoge Julianabrug, de San Pedro vlakte en spot je flamingo’s bij Sint Willibrordus. Welke tour je ook kiest, het wordt sowieso een unieke ervaring.

5. De Hato Caves bezoeken

De grootste grot op het eiland is de Hato Cave en die ligt tegenover het vliegveld van Curaçao; Hato. De grot is al meer dan 300.000 jaar oud en heeft verschillende kamers. Wanneer je op een begeleide excursie door de Hato grotten gaat, geeft een gids je een kijkje in het interessante verleden. Wist je bijvoorbeeld dat de grotten ooit bewoond werden door indianen? Later, in de tijd van de slavenhandel, was dit een schuilplaats voor de slaven, die er soms wel maanden verbleven.

Om de ingang van deze kalkstenen grot te bereiken, moet je 49 treden op. Dit klinkt wat veel, maar eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht. Zeker de moeite waard dus. Elke dag tussen 9:00 uur en 16:00 uur is er een tour in het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. Kom je met minder dan 10 personen? Dan is reserveren niet nodig en kun je gewoon naar binnen lopen.

6. Een avondje naar de bioscoop

Er zijn in totaal drie bioscopen op Curaçao: The Movies in Scharloo, The Cinemas in Otrobanda en Cinemark in Sambil. Als je wat langer op het eiland woont, vormt een bezoek aan een van deze fimlhuizen echt een avondje uit. De bioscoop op Curaçao lijkt namelijk voor een groot deel op de bioscopen in Nederland, maar er zijn een aantal héle fijne verschillen.

Eén daarvan is de prijs. Zo kun je op dinsdag en woensdag voor maar Nafl. 7.50 naar de film (omgerekend +/- €3,40). Een ander verschil wat je gelijk bij binnenkomst opvalt, is het menu. Waar je in Nederland gewend bent om popcorn, M&M’s of nacho’s te halen, waan je je op Curaçao haast in een fastfood restaurant. Met burgers, friet, hotdogs. Ja, echt je kunt hier met hele maaltijden de zaal in. Ook leuk: tijdens de film zal je al snel merken dat het publiek op Curaçao meeleeft met de film. Er wordt hardop gelachen, meegezongen en geklapt.

Tip! Het is behoorlijk fris in de zaal. Dus grijp deze kans aan om nog eens een heerlijke hoodie aan te trekken en lange sokken.

Geen zin om met dat mooie weer binnen te zitten? Regelmatig zijn er ook filmavonden op het strand. Bij Cabana Beach bijvoorbeeld. 

abseilen julianabrug doen op curacao

7. Abseilen van de Julianabrug

Last but not least is ook abseilen van de Julianabrug een hele vette activiteit op Curaçao. Niet alleen om dat de Julianabrug een icoon is. Maar ook omdat het je een adrenalinekick van jewelste bezorgt, wanneer je jezelf op 45 meter hoogte van de reling laat vallen. Abseilen op Curaçao doe je natuurlijk onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur. Wij hebben goede ervaringen met Albert Schoop (verticalfuncuracao@yahoo.com). Hij zorgt ervoor dat je veilig aan de grond komt en daagt je zelfs uit om onderweg naar beneden een trucje te doen. Zet deze maar vast op je bucketlist, want dit is een ervaring om nooit te vergeten. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *