Ben jij op zoek naar de lekkerste lokale restaurants van Curaçao? Dan zit je hier goed. Wij zetten onze favoriete lokale adresjes graag voor je op een rij. Hier geniet je van lokale gerechten als verse vis, leguaan en geitenstoof. Laat je verrassen en eet zoals de locals dat doen!

1. Plasa Bieu

lokaal eten curacao Plasa Bieu

Als er op een plek meer locals dan toeristen te vinden zijn, dan is het wel bij Plasa Bieu. Dit is een soort kantine  met verschillende stands. Gelegen in hartje Willemstad en daardoor perfect te combineren met een dagje sightseeing in de hoofdstad van Curaçao. Probeer een sopi di karni (rundersoep), een stoba kabritu (stoofpot van geit) of bakijou (kabeljauw). Of waag jezelf aan een slijmerige soep als Kadushi (cactus), of  Jambo (okra) – als je durft. Favoriet bij velen is restaurant Zus. Doe er je voordeel mee!

Plasa Bieu is van maandag tot en met zaterdag geopend tussen 10.00 en 15.00 uur .
Adres: Sha Caprilleskade

2. Kas di Piskado Purunchi

lokaal restaurant op curacao

Waar kun je beter vis eten dan op een eiland omringd door zee? Precies, helemaal nergens! Een lokaal restaurant op Curaçao dat zalige vis serveert, is Purunchi. Tegenover de oude waterfabriek in Piscadera en pal aan het water. Het menu van de dag is volledig afhankelijk van wat de vissers leveren. En dus is de vis hier verser dan vers. Ga jij voor red snapper, lionfish, voor barracuda of papegaaivis? Het ene is nóg lekkerder dan het andere. Tip: reserveer een tafeltje aan de waterkant via de Facebookpagina.

Purunchi is van dinsdag tot en met zondag geopend tussen 12.00 en 16.00 uur. 
Adres: John F. Kennedy Boulevard, Willemstad, Piscadera

3. Shelterrock Paradise

Shelterrock Paradise maakt zijn naam helemaal waar: het is een klein paradijsje op Westpunt. Alleen al vanwege het uitzicht over de bergen in het Christoffelpark zou je hier eens een heen moeten. Op het menu staan allerlei lokale gerechten, maar de echte signature dish is de ‘coconut’. Kokosnoot gevuld met kip, rund, zeevruchten, scampi’s of groenten, urenlang gegaard op hete kolen (let op: enkel op reservering). Ook leuk: de eigenaar geeft op een aantal avonden in een week les in latin dans en Papiaments!

Shelterrock Paradise is elke dag geopend 
Adres: Flip 17, Santa Krus, Westpunt

4. Jaanchie Restaurant

Lokaal restaurant curacao leguaan

Jaanchie Restaurant wordt in vrijwel ieder reisboekje genoemd en is daarom helaas niet meer zo lokaal als het ooit moet zijn geweest. Maar als je óóit in je leven leguaan wil eten op Curaçaose wijze, dan is dit toch wel de beste plek. Bovendien is de entourage helemaal geweldig, alsof je bij de eigenaar in zijn woonkamer zit. Tip: heb je nog nooit leguaan gegeten? Bestel dan eerst een kleine portie om te delen, dan kun je op basis daarvan bepalen of je zin hebt in meer. Of je bestelt er iets anders lekkers bij.

Jaanchie is elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
Adres: Weg naar Westpunt, Curaçao

5. Landhuis Dokterstuin

lokaal resaurant curacao westpunt

Op de Weg naar Westpunt, net voor de ingang van het Christoffelpark, vind je Landhuis Dokterstuin. Een lokaal restaurant waar je kunt ontbijten, brunchen en lunchen. Met een groot terras, gezellig geruite tafelkleedjes, een traditionele inrichting en bovenal een kaart vol Curaçaose gerechten. Bij de locals is Landhuis Dokterstuin vooral geliefd vanwege de brunch op zondag. Maar je kunt hier ook heerlijk een hapje eten onderweg naar een van de prachtige stranden op Westpunt, of na het beklimmen van de Christoffelberg

Landhuis Dokterstuin is van dinsdag tot en met zondag geopend voor ontbijt en lunch.
Adres: Weg naar Westpunt, ter hoogte van Barber

6. Brisa do Mar / Pop's Place

Brisa do Mar lokaal restaurant Curacao

Op zoek naar een lokaal restaurant op Curaçao met een wat meer centrale locatie? Ga dan zeker eens langs Brisa do Mar (voorheen Pop’s Place). Op het terras aan de Caracasbaai met uitzicht op zee en het boorplatform – dat ‘s avonds verrassend genoeg voor fijne sfeerverlichting zorgt – kun je voor een prikkie heerlijk lokaal eten. Onze favoriet hier is galiña die smoor (gesmoorde kip). Maar je kunt hier ook gaan voor verse vis, kreeft en andere  ‘krioyo’ stoofpotten. Alles wordt geserveerd met bakbanaan, bruine bonenrijst, fungi of frietjes. Mmm!

Brisa do Mar is elke dag geopend van 08.00 tot 21.00 uur
Adres: Caracasbaaiweg, Curaçao

BBQ Express

Een echt restaurant kun je het misschien niet noemen. Maar typisch Curaçaos is het zeker wel. De truck’i pans langs de kant van de weg. Dit zijn een soort foodtrucks die vaak pas ‘s avonds opengaan en de hele nacht door heerlijk eten serveren. Vooral geliefd voor een late night snack na een  bezoek aan een van de gezellige happy hours. Maar ook meer dan geschikt voor een laat avondmaal. Onze favoriete truck’i pan? BBQ Express! Hier eet je by far het lekkerste vlees van de barbecue. 

Elke dag geopend vanaf 21.00 uur tot diep in de nacht 
Adres: Caracasbaaiweg, Curaçao

Let op: in geval van een avondklok zijn de truck’i pans eerder open en eerder dicht. Check hier de up to date coronaregels op Curaçao.

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *