Je staat te trappelen om met vakantie te gaan en overweegt – natuurlijk – het paradijselijke Curaçao. Dan vraag je je wellicht af: welk reisadvies geldt er nu voor Curaçao? Hoe ziet zo’n lange vlucht eruit in coronatijd? En welke regels gelden er op Curaçao? Op deze pagina bieden wij de meest up to date informatie als het gaat om corona op Curaçao. 

Reizen van Nederland naar Curaçao

De lokale overheid op Curaçao heeft per 10 maart 2022 alle reisrestricties opgeheven die van toepassing waren op je reis van Nederland naar Curaçao. Als je nu vanuit Nederland naar Curaçao reist dan moet je enkel nog:

Van Curaçao naar Nederland

Voor de (terug)reis van Nederland naar Curaçao  dien je enkel een ingevulde gezondheidsverklaring te laten zien bij het instappen. Sinds 23 maart 2022 heb je geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs meer nodig. Ben je gevaccineerd of hersteld? Dan geldt enkel nog een advies om een zelftest te doen voor je weer anderen gaat ontmoeten op werk of school. Ben je niet gevaccineerd of hersteld? Dan is het advies om op de tweede en vijfde dag na aankomst een zelftest af te nemen, of een test bij de GGD. 

Laatste update: 23 maart 2022. (Controleer hier of de adviezen nog steeds van kracht zijn)

Reisadvies Curaçao

Sinds 16 februari 2022 is vanuit Nederland een positief reisadvies afgegeven voor reizen naar Curaçao. Code groen is van kracht en dat betekent ‘de veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Curaçao.’

Laatste update: 8 maart 2022. (Controleer hier of het reisadvies nog steeds geldt)

De huidige corona regels op Curaçao

Er gelden bijna geen coronaregels meer op Curaçao. Dit is in de meest recente persconferentie op Curaçao bekend gemaakt:

  • Mondkapjes zijn enkel nog verplicht in het ziekenhuis, zorginstellingen en het openbaar vervoer. 
  • Het advies blijft om waar mogelijk 2 meter afstand te bewaren, in gesloten ruimtes te zorgen voor voldoende ventilatie en handsanitizers beschikbaar te stellen.
  • Verder geldt nog steeds het advies om te hoesten en niezen in je elleboog en te testen als je vermoed dat je klachten hebt.

Voor boottrips geldt geen beperkte capaciteit meer, restaurants zijn toegankelijk zonder QR-code en ook feestjes met live muziek en dans zijn weer toegestaan zonder beperkingen. Je kunt dus weer alles doen wat je tijdens je vakantie op Curaçao zou willen doen. Van stranden bezoeken tot roadtrips maken en van heerlijk uiteten tot drankjes en dansjes. 

Laatste update: 8 maart 2022. (Controleer hier of de maatregelen nog steeds van kracht zijn

Coronamaatregelen op de vlucht naar Curaçao

Tijdens je vlucht naar Curaçao geldt, bij zowel TUI als KLM, dat je vanaf 23 maart 2020 géén mondkapje meer hoeft te dragen aan boord. Hoewel de luchtvaartmaatschappijen hiertoe eigen nog wel verplicht worden, is de regel opgeheven, omdat handhaving lastig blijkt. Je hoeft dus geen mondkapje meer mee te nemen voor je vlucht. Wat wel goed is om te weten, is dat je op het vliegveld van Curaçao nog wel een mondkapje nodig hebt. Vergeet dus niet om een mondkapje mee te nemen voor je aankomst en eentje voor je vertrek. 

Aantal coronabesmettingen op Curaçao

Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is al weken aan een stuk laag en stabiel. Daarom heeft de overheid besloten niet meer dagelijks een nieuwe kaart te delen met feiten en cijfers over het coronavirus op Curaçao te delen op hun Facebookpagina. Een van de laatste updates vind je hieronder.

‘Kasonan positivo’ betekent positieve testuitslagen. ‘Kasonan rekuperá’ betekent genezen gevallen. ‘Resultadonan di tèst’ staat voor het aantal geteste personen van die dag. ‘Aktualmente hospitalisá’ staat voor het aantal mensen dat op dit moment in het ziekenhuis ligt door corona. ‘Kasonan aktivo’ betekent het aantal actieve besmettingen. En ‘Persona fayasé total’ staat voor de overledenen.

Heb je nog vragen over de coronaregels op Curaçao? Laat het ons weten in een reactie en we proberen er zo snel mogelijk op terug te komen. Deel ook vooral jouw ervaringen op het eiland in deze tijd, zodat andere reizigers zich kunnen inlezen. Zo helpen we elkaar een beetje!

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *