Heb je zin om wat actiefs te doen, houd je wel van een adrenalinekick en ben je toe aan een sportieve uitdaging? Dan is wakeboarden op het Spaanse Water dé activiteit voor jou. We vertellen je in dit artikel graag meer over de mogelijkheden voor wakeboarden op Curaçao. In het prachtige decor van het Spaanse Water onder toeziend oog van de goedlachse Marcello, die naar eigen zeggen 99,99% van zijn leerlingen staand op het water krijgt!

Wakeboarden op het Spaanse Water

De populairste plek om te wakeboarden op Curaçao, is het Spaanse Water. En de reden daarvoor is heel simpel. De omstandigheden zijn hier perfect. Het Spaanse Water is een lagune, afgeschermd van de open zee. Daardoor is het water over het algemeen vrij vlak en rustig. Op die manier kan de instructeur zelf met behulp van zijn boot de golven creëren die passen bij het niveau van degene op het board. Ideaal dus voor zowel beginnend als ervaren boarders. Bovendien is er een speciale ‘skiplas’ waar je geen last hebt van ander verkeer op het water.

Op pad met de WakeSkateSkiSchool

Voor wakeboarden op Curaçao hebben wij zelf goede ervaringen met de WakeSkateSkiSchool. Marcello is een gezellige, energieke instructeur die je graag alle hoeken van het Spaanse Water laat zien. En ja, dat gaat met vallen en opstaan, prikkende ogen en een loopneus van het zoute water. Maar door de goede instructies lukt het hem om bijna iedereen rechtop op het board te staan. En hoe vaker je met Marcello op pad gaat, hoe uitdagender hij het maakt. Zo leer je bijvoorbeeld golven te pakken en met je handen het water te raken. 

wakeboarden op curacao

Wakeboarden, chillen en bbq'en

WakeSkateSkischool stond lange tijd bekend om het vlot waarop je kon chillen, maar die is verleden tijd. In plaats daarvan heeft Marcello nu een grote partyboat, waarop je met een groep vrienden terecht kunt. Het concept is nog precies hetzelfde: terwijl iedereen één voor één met de speedboat wordt opgepikt voor een wakeboardsessie  van ongeveer 30 minuten, kan de rest lekker zonnen, drinken en – als je met een groep van 10 personen bent – smullen van ‘sappige kippenpootjes’ van de bbq.

Kosten en contact wakeboarden op Curaçao

De prijs voor een wakeboardles over het Spaanse Water, van ongeveer een half uur, is 85 gulden per persoon. Vanaf 10 personen komt de barbecue er gratis bij. Of je nu met een hele groep gaat, of met zijn tweeën: een wakeboardsessie reserveren bij de Curaçao Wake Skate Ski School, doe je via Facebook, e-mail, of telefoon.

Dit vind je misschien ook interessant