Als ik ergens vaak heb gegeten dan is het wel bij Rozendaels. In deze romantische en gezellige openlucht bistro heb ik zo ongeveer alles wat op de kaart staat wel eens geproefd. En dat is dan ook precies de reden dat ik hier zo vaak kom. Van de salade tot de pasta’s en van de zalm tot het stoofpotje; alles is hier lekker!

Rozendaels is al zo’n 15 een begrip op het eiland. Chef-kok Danny Rozendal (waar het restaurant naar is vernoemd) en gastheer Rob van Kouwen runnen het restaurant met veel succes. Gasten blijven hier terugkomen en ik begrijp het maar al te goed. De uitgebreide kaart bevat voor ieder wat wils, de bediening is top en dankzij de tropische ambiance vergeet je al snel dat je midden in Willemstad zit.

Uitgebreide menu kaart

De gerechten op de kaart zijn een mix tussen de Franse en de Caribische keuken. Mijn grote favoriet? De keshi yena (letterlijk vertaalt ‘gevulde kaas’), een echte aanrader voor de kaasliefhebber onder ons. Voor de echte vleeseters kan ik de carne ‘a la macho’ aanraden. Deze gemarineerde ossenhaas is een groot favoriet en staat hier al sinds dag 1 op de kaart.

keshi yena

Het eten bij Rozendaels is niet alleen heel lekker, maar ook heel betaalbaar. De prijzen van de voorgerechten liggen tussen de 8,50 en 21 gulden. Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 20 en 46 gulden en voor een nagerecht betaal je gemiddeld zo’n 18 gulden.

Ga je uiteten met kinderen? Rozendaels heeft een speciaal kids menu, waar kinderen voor 17,50 nafl kunnen kiezen uit 6 verschillende gerechten.

Waar vind je Rozendaels?

Als je door de penstraat richting Mambo Beach rijdt zie je aan je linkerhand een lichtblauw restaurant, dat is waar je moet zijn. Voorheen zat Rozendaels schuin tegenover Avila (een paar panden naar rechts), maar in augustus 2021 is het restaurant verhuisd naar deze nieuwe locatie. Zodra je door het hek loopt kom je binnen in een prachtige tuin vol palmbomen, planten en gezellige lichtslingers. De tafels zijn ruim opgezet, waardoor je echt je privacy hebt en heerlijk kunt genieten van een diner met vrienden of familie.

Veel restaurants op Curacao zijn op zondag en maandag gesloten. Op deze dagen kan je gelukkig wel bij Rozendaels terecht. Reserveren is hier niet mogelijk. Dus loop lekker langs, er is vast nog een tafeltje voor je vrij!

Menu: https://rozendaels.com/
Adres: Penstraat 35

restaurant rozendaels curacao
restaurant rozendaels curacao

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *