Curaçao mag dan wel bekend staan als een tropisch eiland. Het komt hier ook wel eens met bakken uit de hemel. De meeste tropische buien waaien zo weer voorbij. Maar tijdens het regenseizoen kan het soms wel uren aan een stuk regenen. Daarom, de blog die je liever niet zou raadplegen: wát te doen als het regent op Curaçao? Negen ideeën op een rij!

1. Bioscoop

Niets is lekkerder dan op een regenachtige dag wegkruipen in je joggingpak. Maar zelfs als het regent dat het giet, is dat op Curaçao lastig: de temperatuur blijft namelijk onverminderd hoog. De oplossing? Een bezoek aan een van de drie bioscopen op het eiland, waar de airco altijd op volle toeren draait. Ontdek op de websites van The Movies in Punda, The Movies in Otrobanda of Cinemark in Sambil welke films er op dit moment draaien en grijp je kans. 

2. Museum Kurá Hulanda

Duik in het slavernijverleden van Curaçao en breng een bezoek aan het Kurá Hulanda Museum. Dit museum is grotendeels overdekt en vind je aan de overkant van de Handelskade. Een must-visit als je op vakantie bent op Curaçao, want zo begrijp je de geschiedenis net een beetje beter. Tip: boek een tour met een gids. Zo wordt het museum wat interactiever en komen de indrukwekkende verhalen nog beter binnen.

3. Cocktailproeverij 

Ontdek de oorsprong van het wereldberoemde drankje Blue Curaçao bij de destilleerderij van de enige echte Curaçao Liquor: Landhuis Chobolobo. Leer tijdens een rondleiding hoe dit lekkere drankje wordt gemaakt en sluit af met een cocktailproeverij of doe mee aan een cocktailworkshop. Kun je die skills die je daar opdoet op een zonnige dag mooi weer gebruiken om cocktails te shaken aan het zwembad!

4. Uitgebreid lunchen

Foodies kunnen hun hart ophalen op Curaçao. Oók als het regent. Eet je buikje vol bij onze favoriete lunchtent Number Ten, neem een goed boek of leuk tijdschrift mee, en blijf nog even hangen voor een koffie en een taartje. Om de hoek kun je nog een bezoek brengen aan de galerij van Landhuis Bloemhof. 

Andere plekken waar je overdekt heerlijk kunt eten zijn bijvoorbeeld: Mundo Bizarro, Plasa Bieu en Fort Nassau. Maar ook bij De Heeren at Sea, De Dames en tal van strandtenten in Jan Thiel en  aan de Mambo Beach Boulevard kun je prima terecht als het regent op Curaçao. 

Nog meer dingen om te doen als het regent op Curaçao

5. Chichi beschilderen

Creabea’s opgelet: dit is een activiteit voor jullie! Ga op een regenachtige dag naar Serena’s Art Factory voor een workshop Chichi beschilderen. Een Chichi is een beeldje van een goedgevormde vrouw, dat met de hand is beschilderd en vaak wordt ‘aangekleed’ met vrolijke kleuren en leuke printjes. Tijdens een workshop bij Serena’s Art Factory kun je ze zelf beschilderen. Zo heb je meteen een leuk souvenir om mee naar huis te nemen!

6. Winkelen

Eerlijk is eerlijk: Curaçao is niet de beste bestemming voor shopaholics. Maar als het regent kun je er zeker voor kiezen om te gaan winkelen. De leukste winkeltjes vind je bijvoorbeeld in Zuikertuin Mall, aan de overkant bij de Promenade, of bij  de Renaissance Mall. Maar ook in Sambil. Voordeel van die laatste locatie is dat je er ook nog een bioscoop én bowlingbaan hebt. Genoeg vermaak om een paar uurtjes door te brengen. 

7. Wellnessdag

Leg jezelf eens flink in de watten tijdens een heerlijke wellnessdag. Hobbel van het Turkse stoombad naar de sauna en leg jezelf neer op een massagetafel om de knopen in je rug eens flink los te maken. Bij 8 The Experience kan het allemaal en meer. Je vindt hier bijvoorbeeld ook een kapsalon, nagelsalon én schoonheidssalon. Als je geluk hebt stopt het gedurende de dag met regenen op Curaçao en kun je nadien heerlijk dineren bij Koraal of Karakter. 

8. Caribische kookworkshop

Benieuwd wat je met ingrediënten van Caribische bodem kunt maken? Je leert het tijdens een Caribbean Cooking Class van Helmi Smeulders. Bekend van de kookboeken ‘Modern Caribbean Flavours’ en ‘Island vibes – The Joy of Caribbean Cooking’. Iedere maand kun je van deze Caribbean Spice Girl leren hoe je de lekkerste dingen bereid met lokale ingrediënten. Aanrader!

9. Grotten van Hato

Staat een bezoek aan de Grotten van Hato op je bucketlist tijdens je vakantie? Dan is dit het moment op het van je lijstje af te strepen! De grotten tegenover het vliegveld zijn vochtig, maar ondergronds en droog, dus perfect te bezoeken wanneer het regent op Curaçao. Boek je tour van tevoren, zo weet je zeker dat je mee kan. 

Benieuwd wat je kunt doen als het níet regent op Curaçao? Bekijk dan onze ultieme Curaçao bucketlist. Met daarin de tofste activiteiten, beste restaurants en mooiste stranden!

Dit vind je misschien ook interessant

2 Comments

  1. Goedenavond.ik zou graag informatie willen hebben over wonen op Curaçao als gepensioneerde,wat zijn de mogelijkheden?
    Ik heb eerder op Curaçao gewoond voor denk ik 18 jaar.
    Vertrok vanwege huisvredebreuk maar wil graag weer terug.’m


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *