Wie op zoek gaat naar de mooiste stranden van Curaçao, stuit ongetwijfeld op Playa Cas Abao. Het water is er kraakhelder, het zand hagelwit en het strand is uitgestrekt en breed. Op zoek naar meer informatie over Playa Cas Abao op Curaçao? Van de entreeprijs tot de strandbedjes. We vertellen je graag meer over een van de mooiste stranden van het eiland.

Dit moet je weten over Playa Cas Abao:

Ligging Cas Abao

Cas Abao ligt aan de zuidkust van Curaçao. Tussen Willemstad en Westpunt in. Het is een kleine 40 minuten rijden vanuit Willemstad. In eerste instantie volg je de Weg naar Westpunt en uiteindelijk beland je zelfs op een stuk onverharde weg. Geen zorgen, dat hoort er allemaal bij en maakt alleen al van de weg naar Cas Abao een avontuur op zich.

Entree Cas Abao

Cas Abao is in privaat bezit en je moet dus inderdaad entree betalen om dit strand te bezoeken. De toegangsprijs voor Cas Abao is 10 Antilliaanse gulden per auto van maandag tot en met zaterdag. En 12,50 gulden op zon- en feestdagen. Dit geldt voor maximaal 4 personen. Daarna betaal je 2,50 gulden per persoon extra. Omdat het geen openbaar strand is, gelden er ook vaste openingstijden. Cas Abao is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Faciliteiten Cas Abao

Op Cas Abao kun je strandbedjes huren voor 5 gulden per stuk. Ook zijn er toiletten en douches aanwezig op het strand. Verder is er een horecagelegenheid op het strand waar je koude drankjes en lunch of een snack kunt bestellen. Zoals een belegd broodje, tosti, friet of broodje hamburger.

Daarnaast is er op Cas Abao een duikschool aanwezig en staat er een massagehutje, waarin je – heel idyllisch – terecht kunt voor een lekkere massage aan zee. Je kunt op dit strand ook een ritje maken op een bananenboot of een kano huren. Tot slot staan er enkele palapa’s (rieten parasols). Maar voor een schaduwplekje moet je er op tijd bij zijn!

Wat maakt Cas Abao zo mooi?

Cas Abao is een vrij breed strand. De baaien op Curaçao liggen vaak tussen twee rotsen in en daardoor zijn ze soms wat smal. Op Cas Abao is dat niet het geval. Hier is ruimte zat en lig je wat minder hutje mutje. Verder is het door het helderblauwe water en witte zand een prachtig gezicht. Vooral boven water overigens, want het is niet perse een baai waar je heel erg mooi kunt snorkelen. De bodem bestaat namelijk vooral uit wit zand en witte stenen.

Playa Cas Abao

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *