Sushi cravings kun je natuurlijk ook gewoon bij tropische temperaturen hebben. Dat begrijpen wij als geen ander. Dus, ben je op zoek naar de beste sushi restaurants van Curaçao? Lees dan snel verder. Want wij zetten met veel plezier onze favoriete adresjes op een rij. Hier kun je de beste sushi eten van het hele eiland.

Origami Sushi Bar

Gelegen aan de Mambo Beach Boulevard is Origami misschien wel een van de meest populaire sushi restaurants van Curaçao. Je kunt hier elke dag van de week heerlijk verse sushi eten à la carte. En op maandag en donderdag zelfs all you can eat voor 35 gulden. Bovendien is Origami het perfecte restaurant om sushi te gaan eten samen met iemand die dat helemaal niet lust, want Origami werkt onder één dak samen met grillrestaurant The Greenhouse. Dat betekent dat je van twee menukaarten kunt bestellen aan dezelfde tafel. Wát een uitvinding!

Let op: Origami heeft één groot nadeel. Bovenop de rekening komt nog een service charge van 10%. Dat kan een onaangename verrassing zijn als je dit niet van tevoren weet. Want de prijzen op het menu zijn dus exclusief. 

Openingstijden: elke dag van 12.00 tot 23.00 uur
Adres: Bapor Kibra z/n, Mambo Beach Boulevard, Curaçao

Chopstix Sushi

Al sinds jaar en dag een begrip op het eiland en dan met name onder de locals. Dat is sushi restaurant Chopstix. Misschien niet op de meest gezellige plek langs de drukke Santa Rosaweg, maar wel een van de betere adresjes. Hier kun je de welbekende sushiboten bestellen met alle soorten sushi die je je maar kan wensen. Maar je vindt er ook tal van andere Japanse gerechten op het menu. Zoals yakitori (kleine vleesspiesjes met een lekkere marinade), ramen (Japanse soep met noodles) en verschillende soorten rice bowls. 

Openingstijden: elke dag van 17.00 tot 22.00 uur, van dinsdag tot en met zaterdag ook tussen 11.30 en 14.30
Adres: Santa Rosaweg 33h, Curaçao

Kyoto Sushi & Grill

Aan de parkeerplaats van de de Van den Tweel Supermarkt op Jan Thiel vind je Kyoto Sushi & Grill. Opnieuw een echt Curaçaos sushi restaurant met lekker veel toppings, gefrituurde sushirollen en ontzettend veel keuze. Van  de Ebi Tempura tot de California  rol. En signature sushi als de ‘Janthiel’ met gefrituurde garnaal, roomkaas en paling. Je kunt hier binnen zitten, of buiten op terras. Maar je kunt je favoriete susirollen ook afhalen en lekker thuis opeten. Of – heel romantisch – bij een mooie zonsondergang op het strand om de hoek.  

Openingstijden: elke dag van 16.00 tot 22.00 
Adres: Kaya Artiko, Jan Thiel, Curaçao

Cravings Sushi

Op zoek naar een sushi restaurant, waar je niet alleen ‘s avonds kunt aanschuiven, maar ook terecht kunt voor lunch en take-away? Dan is Cravings Sushi een hele goede optie. Aan de entree van het Promenade Shopping Center vindt je dit sushi restaurant waar met name de locals dol op zijn. De vis die ze bij Cravings Sushi gebruiken, wordt elke week vers ingevlogen, en ze werken naar eigen zeggen alleen met de beste ingrediënten die er te krijgen zijn. Dat geldt zeker niet in de laatste plaats voor de wereldberoemde  USDA steaks, Kobe beef. Tip: houd nog wat ruimte over voor de alom geprezen tempura cheesecake. 

Openingstijden: van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.30 en 14.30 uur en tussen 17.30 en 22.00 uur. 
Adres: Schottegatweg Oost, Promenade Shopping Center, Curaçao

Matsuri

Dan sluiten we af met het sushi restaurant dat van alle opties op Curaçao misschien wel de fijnste ambiance heeft: Matsuri. Mits je een lekker dikke trui aan hebt, want de airco staat hier wel op standje vrieskist. Zit je tóch liever in de warme buitenlucht? Dan kun je buiten zitten op het terras aan de parkeerplaats. Hoe dan ook: de sushi is hier heerlijk en je kunt naast de vele rollen ook kiezen voor Aziatische wokgerechten. Met bijvoorbeeld shrimps, zalm, tofu en zachte beefreepjes. Zo is er bij Matsuri voor ieder wel wat wils. 

Openingstijden: Van dinsdag tot zondag geopend van 11.30 tot 14.30 en van 17.30 tot 21.00 uur. 
Adres: Schottegatweg Noord 24, Units S-T-U, Curaçao

Hoort er volgens jou nog een  ander sushi restaurant op Curaçao in dit rijtje toppers? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel en help zo ook andere sushiliefhebbers weer verder in hun zoektocht naar de beste sushi van het eiland. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *