Wil je een bezoek brengen aan de hoofdstad van Curaçao en vraag je je af wat je hier kunt doen? We zetten de leukste bezienswaardigheden van Willemstad voor je op een rij. Met onze tips kun je alles uit een dagje Willemstad halen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Want hoewel je wel een beetje moet weten waar je moet zijn, is er genoeg te beleven om een hele dag mee te vullen.

Begin je dagje Willemstad goed

Willemstad bezienswaardigheden Curacao

De letters ‘Dushi’ en ‘Curacao’

Wanneer je je auto parkeert aan het Wilhelminaplein in Willemstad (let op, hier moet je betalen!) zie je recht voor je direct de levensgrote letters ‘Dushi’ en ‘Curacao’. Een beetje cliché is best oké, dus klim in de letters en maak een leuke foto, zodat je aan iedereen kunt laten weten dat je op het eiland bent.

bezienswaardigheden willemstad curacao

Handelskade en Pontjesbrug

Zonder meer de meest gefotografeerde straat van Curaçao dankzij de belangrijkste bezienswaardigheid van heel Willemstad. De vrolijk gekleurde gebouwen van de Handelskade met hun koloniale architectuur en pal daarvoor de Pontjesbrug, die de wijk Punda met Otrobanda verbindt. Neem hier even de tijd om wat foto’s te maken en drink eventueel wat bij café Iguana als je wilt zien hoe de brug open en dicht gaat voor voorbijvarende schepen.

Koffie en taart in het centrum van Willemstad

Na een bezoekje aan de brug van Willemstad heb je wel wat lekkers verdient. Wandel naar  onze persoonlijke favoriet, Café Bonchi, tegenover de synagoog in Willemstad, en strijk hier neer voor een heerlijk stukje taart en de beste koffie. Ga jij voor een red velvet cake, of kies je toch voor de worteltaart? En neem je er dan een latte bij, of ga je toch voor een thee? Mmm, dat wordt nog lastig kiezen!

Souvenirs shoppen Willemstad Curacao

Souvenirs shoppen in de winkels van Willemstad

Het centrum van Willemstad is niet de beste plek om te winkelen. Maar wel de ultieme locatie om souvenirs te shoppen. Je loopt hier de ene na de andere souvenirwinkel voorbij. Koop jij een leuke mok, een lekkere trui voor als je weer in Nederland bent, of een Curaçao-pet om jezelf tijdens de vakantie nog te beschermen tegen de zon? Als je gaat souvenir shoppen in Willemstad, vind je het allemaal. 

drijvende markt Willemstad

Groente- en fruitmarkt van Willemstad

De drijvende markt met bootjes uit Venezuela die verse groenten en fruit kwamen leveren, bestaat helaas niet meer. Maar gelukkig zijn daarvoor een heleboel kraampjes in de plaats gekomen met producten uit de regio: van souvenirs tot exotische groente- en fruitsoorten. Leuk om die laatste niet alleen te bekijken, maar ook te proeven. Daarbij helpen de marktkoopmannen je maar al te graag.

Een middag in het centrum van Willemstad

Willemstad Curacao eten

Lunchen bij Plasa Bieu

Vergeet alle standaard restaurants in Willemstad en laat je verrassen door de Antilliaanse keuken bij Plasa Bieu. Dit is een foodhall waar je van maandag tot en met zaterdag heerlijk lokaal kunt eten. Met stevige gerechten als piska fresku (verse vis), sopi di karni (soep met rundvlees) en galiñja di smoor (gesmoorde kip) op het menu is het zonder meer smullen geblazen. Toch liever Hollandse kost? Ga dan bijvoorbeeld naar Pleincafé Wilhelmina.

Willemstad kleurrijke gebouwen

Struinen door de straatjes van Pietermaai

Wanneer je van Punda naar Pietermaai loopt, struin dan zeker even door de leuke straatjes in de wijk. Je kunt hier super leuke foto’s maken bij de vele kleurrijke gebouwen. Spiek even binnen bij Mundo Bizarro, waar je je in Cubaanse sferen waant, bekijk de zee aan het einde van de steegjes in Kaya Papa Wilson Godett en klim op de trappen bij het felgekleurde Scuba Lodge Hotel (ook erg leuk om hier te verblijven trouwens!).

Relaxen bij Saint Tropez Ocean Club

Tijdens een dagje Willemstad hoef je heus niet alleen maar actieve dingen te doen. Je kunt ook heerlijk op je handdoekje neerstrijken in een van onze favoriete ocean clubs Saint Tropez. Relax hier aan het zwembad met uitzicht op zee, smikkel van de borrelhapjes en drink een heerlijke cocktail. Zo kom je de middag wel door! Liever niet betalen voor een strandbedje? Ga dan bij stadsstrand Los Caballeros liggen. 

Bars en restaurants in Willemstad voor 's avonds

Restaurant in Willemstad

Dineren bij een restaurant in Willemstad

De keuze is reuze als het gaat om restaurants in Willemstad! En je kunt hier eigenlijk óveral lekker eten. Daarom zetten we aantal van onze favoriete restaurants op een rij en laten we de keuze graag aan jullie over: BijBlauw, de Heeren at Sea, Roast, Ginger, Eetcafé Op = Op / de Tijd, Pleincafé Wilhelmina, Eetcafé de Buren, Komé, Rozendaels, Mosa, Serafina Fish-a-licious en Restaurant Nultwintig. Je zult hier niet teleurgesteld zijn! 😉 

bar in Willemstad

Borrelen bij een van de gezellige bars

Sluit je dagje Willemstad goed af door een borrel te drinken bij een van de leuke bars. Ga voor het gezellige kroeggevoel naar Mr. Porter in de Nieuwestraat. Strijk neer bij het The Pen in het Avila Beach Hotel voor een cocktail met live muziek. En drink de lekkerste cocktails en beste rums bij MosaCaña. Zin om de heupen los te gooien? Iedere donderdagavond kun je latin dansen bij Mundo Bizarro.

Iedere donderdag: Punda loves you

Extra leuk: ga op donderdag avond naar Willemstad en geniet van alle extra activiteiten rondom Punda loves you. Denk bijvoorbeeld aan live muziek, interactieve workshops en vuurwerkshows. Zo is Willemstad nóg leuker om te ontdekken. 

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *