Twijfel je nog over een stage op Curaçao? Na het lezen van deze blog ben je meteen overstag. Curaçao is namelijk zo’n leuk eiland dat je de ervaring om hier voor een aantal weken te wonen voor geen goud zou willen missen. En we leggen je met alle liefde en plezier uit waarom!

1. Een stage op Curaçao maakt je zelfstandig

Als je aan de andere kant van de wereld bent, zonder vrienden en familie in de buurt, dan komt alles op jezelf aan. Van het vinden van een huurauto tot het doen van de boodschappen. Ook als er iets misgaat, ben jij de enige die dat kan oplossen. Zelfs om raad vragen bij iemand die je kent in Nederland is vanwege het tijdsverschil lang niet altijd mogelijk. En dat is wel degelijk iets positiefs, want dat zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen komt te staan en je eigen boontjes leert doppen.

2. Je leert een heleboel nieuwe mensen kennen

Echt alleen ben je tijdens je stage op Curaçao natuurlijk niet. Je leert er binnen no-time nieuwe mensen kennen. Elk jaar komen er bijna duizend stagiairs naar Curaçao om de tijd van hun leven te hebben. De meeste stagiairs komen alleen. Dat betekent dat iedereen openstaat voor nieuwe contacten en een maatje zoekt om mee naar de mooiste stranden te gaan en een biertje te drinken bij de gezelligste happy hours. Echt waar: vrienden maken was nog nooit zo makkelijk als op Curaçao!

3. De feestjes op Curaçao zijn top

De feestjes en happy hours op Curaçao zijn fan-tas-tisch. En het mooiste van al? Je kunt elke dag weer ergens anders terecht. Zo begin je de week op dinsdag bij Bar27, vervolg je de feestweek op woensdag bij Madero en Cabana en luid je op vrijdag het weekend in bij Bonita Beach of Chill Beach. Op zaterdag dans je de benen van onder je lijf bij Zanzibar en op zondag sluit je de week af bij Wet and Wild. Tussendoor ga je nog eens naar een gezellig feestje van HFTG of Nachtwerk. Hopi great!

4. Het klimaat op Curaçao is heerlijk

Elke dag 30 graden en zon met een aangenaam briesje. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Het klimaat op Curaçao is werkelijk waar fantastisch. Op dit stukje van het Nederlands Koninkrijk is het ‘t hele jaar door heerlijk warm en ook ’s nachts koelt het amper af. Dat betekent dat je elke dag naar het strand kunt en in je zomerjurkje of korte broek naar buiten kunt. Wedden dat je de Hollandse regenbuien en troosteloze grijze dagen níet zult missen tijdens je stage op Curaçao? 

5. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten

Hoe je het ook wendt of keert: een stage op Curaçao is een ervaring om nooit meer te vergeten. Of je nu voor 2 maanden naar het eiland gaat, voor 4 of zelfs voor een half jaar. Het eiland krijgt een speciaal plekje in je hart en de mensen die je hebt leren kennen, de dingen die je hebt meegemaakt en het gevoel van vrijheid dat je er hebt gevoeld zul je voor altijd bij je dragen. Wie weet keer je – net als ons – nog wel een keertje terug om voor wat langere tijd op Curaçao te gaan wonen of zelfs definitief naar het eiland te emigreren. Veel plezier! 😉

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *