Skip to content

Over TipsCuracao.nl

TipsCuracao.nl is hét platform over Curaçao. Van de mooiste stranden tot de beste restaurants, en van de gezelligste happy hours tot de fijnste wijken om te verblijven. Of je nu op het eiland woont, stage loopt, of vakantie viert: hier vind je alle tips voor een fantastische tijd op ‘dushi’ Curaçao.

Ontdek Curaçao

Curaçao staat bekend om zon, zee en strand, maar heeft zo veel meer te bieden dan alleen dat. TipsCuracao.nl daagt je uit om verder te kijken dan je resort of het strand om de hoek. Wat dacht je bijvoorbeeld van avontuurlijke activiteiten als abseilen van de Julianabrug, het beklimmen van de Christoffelberg en offroad quadrijden langs de ruige Oostkust van het eiland? Er zijn genoeg redenen om af en toe met je luie kont van het strandbedje af te komen!

De mooiste stranden van Curaçao

En als je dan tóch het allerliefste op het strand blijft hangen, dan zorgen wij er in ieder geval voor dat jij de mooiste stranden weet te vinden. Van de Grote Knip, tot Cas Abao en Klein Curaçao. Maar natuurlijk ook de drukbezochte stranden als Jan Thiel en Mambo Beach. We gaan ze in onze blogs allemaal af. Net als de beste restaurants, gezelligste happy hours, beste luchtvaartmaatschappijen en mooiste hotels om te verblijven.

Wonen of stagelopen op Curaçao

Kom je op het eiland wonen of stage lopen, dan heb je waarschijnlijk hele andere vragen dan de gemiddelde toerist. Hoe moet je een Verklaring van Rechtswege aanvragen? Hoe is het geregeld met de zorgverzekering op Curaçao? En wat is de fijnste wijk om in te wonen? Ook dáár geven wij het antwoord op. Met onze blogs en handige checklists zorgen wij ervoor dat jij je goed kunt voorbereiden op je emigratie of langdurig verblijf op het eiland.

Alles wat je moet weten over Curaçao

Verder brengen we je graag wat basiskennis bij. Want als je na tien jaar nog niet weet dat Curaçao een onafhankelijk land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden, dan mag je je ondertussen best een beetje schamen. Daarnaast is het natuurlijk handig om te weten dat je je euro’s lekker in Nederland kunt laten en op het eiland moet betalen met de Antilliaans gulden of Amerikaanse dollar. En is het goed om rekening te houden met een behoorlijk tijdsverschil.

Vraag maar raak!

TipsCuracao.nl wordt dus dé plek waar je terecht kunt met al je vragen over het eiland. Wij gaan alvast druk aan de slag met het maken van relevante, leuke en praktische content. En ondertussen kunnen jullie elkaar ook alvast een beetje op weg helpen in onze community TipsCuracao. Heb jij zelf iets wat je met ons wilt delen, of mis je een vraag die je graag beantwoord zou hebben? Laat het dan weten in een reactie, stuur ons even een DM of e-mail.

Elodie Kint Tips Curacao

Elodie Kint

Journalist & tekstschrijver

Tips Curacao Rianne redacteur

Rianne Wernsen

SEO Specialist