Een tropisch klimaat, goede wifi en gunstige verblijfsvoorwaarden. Daarmee wil de overheid van Curaçao digital nomads naar het eiland lokken. Sinds februari treden ze actief naar buiten met het programma @HOME in Curaçao. Benieuwd wat dat betekent voor remote workers? We vertellen je graag meer.
Aanvraag verblijf als digital nomad
Digital nomads, ondernemers en thuiswerkers die locatie-onafhankelijk kunnen werken, mogen voortaan langere periode op het eiland verblijven om daar te werken. Als online ondernemer, of op afstand voor een baas. Het programma @HOME in Curaçao ziet erop toe dat je als digital nomad tot wel 12 maanden op het eiland mag vertoeven. Zonder dat je in die periode inkomstenbelasting moet betalen.
Nederlanders mochten met een toeristenvisum al 6 maanden op Curaçao verblijven. Dat kunnen ze nu met nog eens 6 maanden verlengen. Voor nomads van buiten het Koninkrijk der Nederlanden, die normaal gesproken slechts 3 maanden op het eiland mogen blijven, geldt datzelfde. In beide gevallen kan dat door een aanvraag in te dienen voor ‘convenient working and living’. Daarbij moet je een bedrag betalen van van 250 euro.
Curaçao in trek bij digital nomads
Sinds de coronacrisis is Curaçao sowieso al meer in trek bij digital nomads. Het eiland staat op de lijst met veilige landen buiten de EU. Zowel een PCR-test als 10 dagen quarantaine zijn op de terugweg niet nodig. En KLM en TUI vliegen nog bijna dagelijks op de bestemming. Bovendien ligt het aantal besmettingen rond de 50 en zijn de coronaregels tegenover andere landen zeer soepel.
De restaurants zijn tot 22.00 uur geopend. Er wordt alcohol geschonken in de horeca. En de avondklok gaat pas om 23.00 uur in. Reizigers moeten op de heenweg een negatieve PCR-verklaring overhandigen en in het bezit zijn van een geldige reisverzekering. Daarnaast moeten ze een contactformulier invullen, zodat de lokale autoriteiten gedurende hun verblijf kunnen controleren op klachten. Alles wat je moet weten over corona op Curaçao, lees je hier.
Digital nomads op het eiland vertelden aan AD dat het leven op Curaçao weer bijna volgens ‘het oude normaal’ is. Ze genieten van het buitenleven, beginnen op tijd met werken en nemen ‘s middags een duik in zee of relaxen op het strand. Lees het hele artikel: ‘Curaçao lokt buitenlandse werkenden met zon goede wifi en coronaregels‘. En houd onze website in de gaten voor meer tips voor een nomad-trip naar het eiland.
Op de omslagfoto: Janneke Ananias. Door: Nestor Zacarce.
Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!