De coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Vanaf woensdag 13 januari gaat de avondklok later in. Mogen restaurants langer openblijven. En is alcoholverbod overdag niet meer van kracht. Dat maakte het kabinet op maandag 11 januari bekend. Goed nieuws dus voor iedereen die op het eiland verblijft.

Daling coronabesmettingen Curaçao

Na een flinke piek in het aantal besmettingen eind 2020, zette begin dit jaar de daling in. Omdat er steeds minder coronabesmettingen op Curaçao bij komen en er tegelijkertijd steeds meer coronapatiënten genezen, is versoepeling van de maatregelen mogelijk. Zo verklaarde een opgeluchte premier Eugène Rhuggenaath tijdens de persconferentie. 

Nieuwe regels corona Curaçao

De regels die toezien op 2 meter afstand, het dragen van een mondkapje in openbare gebouwen en het verbod op samenscholing blijven van kracht. Groepen mogen niet groter zijn dan 4 personen. Enkel voor het strand geldt een uitzondering als het gaat om families die onder één dak wonen.

Wat er verandert is dat de avondklok pas ingaat om 23.00 uur en duurt tot 4.30 uur. Het verbod op verkoop van alcohol is alleen van toepassing in die uren. Restaurants mogen open blijven tot 22.00 uur en mogen ook weer alcohol schenken. Restaurants binnen blijven gesloten. Buiten op het terras mag maximaal 50 procent van de capaciteit benut worden en er mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn.

Snèks en strandtenten mogen tot 19.00 open zijn voor take-out. Ook trùk’i pans mogen alleen de deuren openen voor take-out. Van 18.00 tot 22.00 uur.

Versoepeling na versoepeling

Eerder deze maand maakte de overheid van Curaçao al bekend dat reizigers uit een laag risico-land geen negatieve PCR-verklaring meer nodig hebben om het land binnen te komen. En voor hoog-risicolanden, waar Nederland vooralsnog bij hoort, is de test niet meer nodig voor alle leeftijden. Pas vanaf 7 jaar en ouder. (Lees hier het hele bericht over de versoepelingen van de reismaatregelen op Curaçao)

Ook versoepelde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Curaçao. Reizen naar Curaçao worden nog steeds afgeraden, vanwege de lockdown in Nederland. Maar er is geen negatieve PCR-test meer nodig om vanuit Curaçao (terug) naar Nederland te reizen. En reizigers hoeven bij thuiskomst niet meer in quarantaine.

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel heeft nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *